Till alla Hermès-samlare

Med trogna samlare världen över och en egen årlig auktion på det parisiska auktionshuset Artcurial är det få modehus i lyxsegmentet som kan möta sig med den stjärnstatus som vilar över Hermès. Det viktigaste i deras varumärkesprofilering genom tiderna har varit svåråtkomlighet.

Hermès hade till skillnad från sina konkurrenter Chanel, Gucci m.fl. nästan gjort svåråtkomligheten till en konstform. I deras boutiquer över hela världen hade en Kelly-väska väntelistor på flera år medan en Birkin-väska var näst intill omöjlig att få tag på. Höga priser och ännu högre samlarvärde. Men i takt med att Ebay blev allt starkare och mer pålitligt växte det fram en andrahandsmarknad för Hermès, framför allt för Kellys och Birkins, men även för sidenscarfar som märket är mest känt för.

Så vad gör ett av världens starkaste lyxvarumärken när något sådant händer? La Maison des Carrés är en relativt ny, virtuell sidenboutique, en dröm för alla samlare, som slog upp dörrarna i september i år. Här kan Hermès-fans välja och vraka i ett enormt utbud av sidenscarfar i olika årsmodeller, färger och former.
När ett anrikt modehus ska ta steget in i den digitala världen, utan att tappa det historiska symbolvärdet bakom varumärket, bör de göra det fullt ut.