Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Allt du behöver veta om BeReal - ExploreCurate

Allt du behöver veta om BeReal


Har du hört talas om BeReal? Om inte lära du göra det snart. BeReal-appen lanserades i december 2019 i Frankrike. Det tog ett tag innan den uppmärksammades, men idag är den störst i USA och har över 20 miljoner nedladdningar och är en av de hetaste apparna på Apple App Store och Google Play.

BeReal är ett nytt socialt medie som sätter fokus på autenticitet, d v s att dela med sig och följa andra helt utan filter och arrangerade situationer. På så sätt är den ett svar på kritiken mot Instagram och TikTok. BeReal liknar mer Snapchat, men ger användaren en nedräkning på 2 minuter. Appens utmärkande funktion är ett dagligt meddelande som uppmanar användare att dela ett foto av sig själva och sin omgivning under en slumpmässigt vald period på två minuter varje dag. Genom att det bara aktiverar användaren en gång per dag finns ingen press att skapa fler inlägg.

Inga företag kan annonsera, inga influencers kan ta plats. Men alla kan starta ett konto.

Så kommer du igång med BeReal

Allt som behövs för att komma igång med BeReal är en iPhone- eller Android-telefon och BeReal-appen. Det finns en en registreringsprocess där du måste ange ditt namn, födelsedatum och telefonnummer. En kod skickas till din telefon (sms) som du använder för att verifiera dig i appen. Det behövs ingen e-postadress eller lösenord.

BeReal-appen ber sedan om tillåtelse att komma åt kontakterna på din telefon för att försöka hitta några vänner som redan använder tjänsten. Det finns andra sätt att hitta vänner så att du inte behöver gå med på att dela din kompletta telefonbok. Du ombeds att visa aviseringar vilket du behöver göra. Nu har du full tillgång till BeReal.

Läs mer här om hur BeReal fungerar i den här BeReal-guiden, hur du tar foton, när notifieringarna kommer och vad som händer om du missar att fota.

Ladda ned BeReal på Apple App Store eller Google Play.

Källa: Petapixel

, , ,