Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Social Commerce tjänsterna som blir allt populärare - ExploreCurate

Social Commerce tjänsterna som blir allt populärare


Sälja via sociala medier eller på ett socialt sätt? Ja, begreppet ”social commerce” blir allt vanligare och den svenska satsningen SHOWROOM är ett bra exempel på det. Globalt har alla stora techplattformar dressat om till e-handel och eftersom de redan har social DNA blir blir resultatet ”social commerce”.

Här får du 12 stora ”social commerce” tjänster som du bör känna till hur de fungerar.

Facebook

Facebook är det största sociala nätverket, med nästan 3 miljarder aktiva användare varje månad. Det erbjuder handlare en mängd olika verktyg för att få kontakt med onlineshoppare. Butiksfunktionen tillåter märkesflikar i skyltfönster för försäljning, märkning och reklam för fysiska föremål. Commerce Manager organiserar och delar samlingar över Facebook och Instagram. Facebook Marketplace är en peer-to-peer-plattform för nya och begagnade varor.

Instagram

Instagram är en plattform för att dela bilder och videor. Shopping-funktionen låter varumärken sammanställa produktkollektioner och detaljsidor. Det inkluderar utcheckning i appen; produkttaggning på bilder, videor och annonser; levande shopping; och ett meddelandealternativ för lanseringar av produktsläpp. Konsumenter kan lägga och spåra beställningar i direktmeddelanden. Säljare kan begära och ta emot betalning i samma tråd med Meta Pay.

Pinterest

Pinterest är den visuella sök- och upptäcktsplattformen för att dela produktinspiration. Det är en av de ledande utvecklarna av social handel. För verifierade handlare erbjuder Pinterest Shop-flikar, integrerade med plattformar som Shopify och WooCommerce för produktflöden. Den har avancerad produkttaggning (upp till åtta per scen), köpbara produkter och idénålar berikade med metadata, prova-på-funktion för utökad verklighet för skönhets- och hemprodukter och visuell sökning med dess Lens-verktyg.

Twitter

Twitter är ett socialt nätverk för nyheter och kommunikation i realtid som erbjuder en mängd shoppingfunktioner för att hjälpa handlare att nå konsumenter. Twitter Shops låter handlare handplocka upp till 50 produkter att visa upp. Product Drops hjälper handlare att marknadsföra och få kontakt med användare när varor lanseras. Twitter Live Shopping gör det möjligt för handlare att producera köpbara videor för liveevenemang och integreras med handlarwebbplatser för att säkerställa att de sociala och shoppingupplevelserna är sömlösa.

Amazon Live

Amazon Live låter varumärken inspirera, informera och underhålla en publik med interaktion i realtid och köpbart innehåll. Säljare kan chatta och interagera med konsumenter, lyfta fram produkter i en karusell och dela kampanjkoder och erbjudanden. Det finns möjligheter att integrera med Amazon-producerade liveshower, som är kurerade och ofta tematiska. Varumärken kan också sponsra influencer-liveströmmar producerade av toppinnehållsskapare med hjälp av Amazon Live Creator-appen. Shoppare som följer ditt varumärke på Amazon är berättigade att få påminnelser när du går live.

YouTube

YouTube fortsätter att hjälpa företag att få kontakt och interagera med tittarna på köpbara sätt. Alla kvalificerade kreatörer kan nu få tillgång till funktioner för liveshopping, till exempel möjligheten att tagga produkter till en livestream. YouTube tillkännagav nyligen ett nytt partnerskap med Shopify för att göra det möjligt för kreatörer och handlare att länka sina Shopify-butiker och presentera produkter över deras YouTube-kanaler och innehåll. Partnerskapet integreras med Shopifys lagersynkronisering i realtid. Kreatörer i USA kan aktivera kassan på plats så att tittarna kan slutföra sina köp utan att lämna YouTube.

Snapchat

Snapchat är en social app för att dela ögonblick genom videor, bilder, texter och augmented reality-linser. Användare kan nu dela eBay-listor med hjälp av Snapchat-kameran. Välj valfri lista via eBay-appen, klicka på dela-ikonen och tryck på alternativet ”Snapchat” för att automatiskt hoppa till Snapchat-kameran med den automatiska eBay-dekalen. Skapa en originalbild med eBay-klistermärket och lager med hjälp av kreativa verktyg. eBay-dekalen tar mottagaren eller tittaren direkt till listan.

TikTok

TikTok är en kortformad videodelningsapp med många produktfokuserade användare. Hashtaggen #TikTokMadeMeBuyIt har över 18 miljarder visningar. Förra året lanserade appen TikTok Shopping i samarbete med Shopify. Enligt TechCrunch testar TikTok nu en dedikerad butiksflik för att låta användare surfa och köpa produkter direkt på plattformen, liknande butiksfunktionen på Facebook och Instagram.

WeChat

WeChat är en Kina-baserad app för sociala medier, meddelanden och mobilbetalningar. Det är en av de största mobilmeddelandeapparna, med över 1 miljard aktiva användare varje månad. WeChat-användare kan skicka mobilbetalningar, ringa videosamtal, betala elräkningar, boka läkarbesök, beställa taxi, spela spel, dela platser och mer. WeChats sociala handelsfunktioner inkluderar butiker, miniprogramappar som spel och WeChat Good Product Circle, som låter användare se vad andra köper.

Pinduoduo

Pinduoduo is the biggest online marketplace for agricultural products in China. It’s one of the best apps Pinduoduo är den största onlinemarknadsplatsen för jordbruksprodukter i Kina. Det är en av de bästa apparna för att se social handel i aktion. Pinduoduo vill vara en online shoppingapp som är interaktiv och underhållande, där alla kan upptäcka kul och besparingar tillsammans. Istället för standardsökning hittar användarna produkter som föreslås av Pinduoduo. När de är redo att köpa kan shoppare gå med i eller starta ett produktteam för att få fler kollektiva besparingar. Pinduoduo erbjuder också incitament att interagera, vilket uppmuntrar kunder att lägga upp produkter och recensioner.

Creator.co

Creator.co hjälper varumärken att få kontakt med inflytelserika kreatörer för social handel. Använd självbetjäning eller arbeta med en kampanjspecialist för att automatisera dina influencer-kampanjer. Bygg en kampanj på dina villkor och bjud in kvalificerade kreatörer att samarbeta. Registrera dig för att koppla din Shopify- eller WooCommerce-butik med kreatörer för att öka försäljningen på vilken plattform som helst. Varumärkesprissättning börjar på $395 per månad.

Shop Social

Shop Social förvandlar Instagram-media till köpbara gallerier i din onlinebutik. Tagga flera produkter på Instagram. Övervaka klick och prestanda på adminpanelen och integrera med Google Analytics. Led alla på Instagram till din webbadress eller integrera ditt Instagram-flöde på din webbplats. Lägg till en produktgalleriflik på Facebook. Shop Social är $49 per månad.

Källa: Sig Ueland, Practical Ecommerce