Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 3 bästa strategierna för att generera leads - ExploreCurate

De 3 bästa strategierna för att generera leads


Visst, det går att försvara ett dåligt säljsresultat med att satsningen stärkte varumärket, men i en försäljningschefs öron är det bortkastade pengar. Det som räknas är försäljning och vägen dit stavas leads. En allt större del av marknadsaktiviteterna har blivit försäljningsaktiviteter och de som är skickliga på leadsgenerering gör affärer och får dricka champagne på fredagsmötena.

Jag har samlat ihop 3 bra strategier för att generera leads. Självklart ska du utgå från de förutsättningar du har, men metodiken kan du använda oavsett. Det hänger på kundnyttan, timingen och tålamodet.

1. Kundnytta – fokusera på att hjälpa målgruppen

Ju bättre du är på att förstå vad det är som målgruppen undrar över och behöver hjälp med, desto större genomslag får du med ditt innehåll oavsett kanal. Att förstå målgruppen bättre än konkurrenterna är nyckeln.

2. Timing – fokusera inte bara på vad utan när

Relevant innehåll handlar inte bara om innehållet utan om timingen. Att förstå när ett visst innehåll är rätt att kommunicera till en specifik målgrupp eller person är nyckeln och att klura ut hur du får den informationen är det som avgör om du kommer att lyckas bättre än dina konkurrenter.

3. Tålamod – jobba som en professionell fiskare

Ju större tålamod du har desto bättre förutsättning har du att lyckas. Nyckeln är att knuffa målgruppen ett steg i taget fram mot att de hugger på betet. Vi kallar det för nurturing. Det är lockande att sälja för tidigt, men om kroken inte fastnar ordentligt har du förlorat hela fångsten och i värsta fall skrämt iväg fiskarna. Lär dig vad målgruppen reagerar på och bli bra på att skapa leads med tålamod.