Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är det så viktigt att börja personalisera hemsidan - ExploreCurate

Därför är det så viktigt att börja personalisera hemsidan


De stora techaktörerna har det i sitt DNA, publicisterna har börjat förstå det och nu behöver alla företag börja med att personalisera sina webbplatser för att inte hamna efter. Personaliseringen handlar om att vara mer relevant och tillgänglig för besökaren och det är ju direkt kopplat till en bättre affär.

Exempel på stora techaktörer som redan personaliserar

Google Nyheter
Google Nyheter erbjuder användarna skräddarsydda upplevelser genom att visa personliga nyheter för dem i avsnittet ”För dig”. Den tar fram relevanta nyheter från olika källor baserat på användarens tidigare webbhistorik på Google.

Amazon
Amazon har en obegränsad produktbas men den visar bara de mest relevanta produkterna för en användare för att anpassa sin upplevelse. Den analyserar användarnas tidigare beteende på sin webbplats och visar dem produkter baserat på denna data.

Netflix
Netflix erbjuder personliga innehållsrekommendationer till sina användare för att förbättra deras konsumtion. Netflix’ algoritm uppskattar en användares intresse baserat på deras interaktioner med webbplatsen, vilken enhet som används, visningstid och detaljer om tidigare sedda program.

Publicisternas nya valuta

De flesta publicister (tidningar) har valt väg och går mot prenumerationsintäkter i olika paketeringar. Intäkterna i sig fyller såklart sin funktion, men det värdefulla är informationen publicisterna samlar på sig (och rättigheterna att använda den) tillsammans med att prenumeranterna konsumerar innehållet i inloggat läge och därigenom lämnar från sig tydliga digitala spår. Så i slutändan handlar det om en högre värde för både läsare och annonsörer.

Fördelarna med personalisering för vanliga företag

website personalization benefits
 1. Förbättrad Lead Nurturing
  Statistik visar att leads som skapats med med personaliserat innehåll ger en 20 % ökning av försäljning. Relevant innehåll gör att du kan ge användarna mer personliga upplevelser. Du kan förenkla konverteringsprocessen ytterligare samtidigt som du minskar friktionen för användare att gå vidare till nästa steg i sin köpresa.
 1. Relevanta produktrekommendationer
  Genom personalisering får användarna mer relevanta rekommendationer baserat på deras tidigare besök och beteende. Detta hjälper inte bara till att skapa engagemang utan förbättrar också konverteringar. Du kan också använda den insamlade informationen för att rikta om annonser för att få dem att besöka din webbplats igen (retargeting).
 1. Kortare säljcykel
  Att driva onlineförsäljning är en lång och utmanande process. Personalisering kan snabba på säljcykeln. Dynamiska landningssidor är effektiva för att driva försäljningen.
 1. Ökad kundlojalitet
  Genom att förstå dina kunder bättre och leverera personliga upplevelser skapas kundlojalitet. Personaliseringen hjälper dina kunder att känna att de blir behandlade som unika individer, vilket är avgörande för att bygga förtroende och varumärke.
 1. Mer engagemang och konverteringar
  Människor är mer uppmärksamma och svarar bra på saker som väcker deras intressen. Att anpassa din webbplats innebär att du kan få dina besökare att stanna längre genom att erbjuda intressanta upplevelser till dem. Dessutom kan det hjälpa dig att påverka deras uppfattningar och beslut genom personligt innehåll och mer anpassade uppmaningar.

Källa: Grazitti Interactive