Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 saker som är viktigt att tänka på när du jobbar med influencers - ExploreCurate

4 saker som är viktigt att tänka på när du jobbar med influencers


https://influencermarketingsummit.se/

Allt fler samarbetar med influencers i sin marknadskommunikation och jag tror att många överraskas av att det är så mycket man behöver tänka på. Att väljer influencer marketing är inte som att boka en banner på Aftonbladet.se och inte heller som att spela in en reklamfilm. Här är 4 saker som är viktigt att tänka på i samarbetet med influencers.

Läs också: Rätt använt kan influencers bli företagets viktigaste relationer

1. Rätt match med ditt varumärke

Det första du ska göra är att bedöma om influencern är rätt match för ditt varumärke. Titta inte bara på influencerns räckvidd (prenumeranter/följare) utan försök att se samarbetet som långsiktigt och gör hemläxan ordentligt.

Läs också: Statistiken som gör att du kan bygga din influencersatsning på fakta

2. Ge influencern kreativ frihet

Nej, du kan inte styra influencer för mycket. Egentligen inte alls. Dels av respekt för att influencern är en kreatör, men framförallt för att du inte förstår influencerns publik lika bra som hen.

Läs också: 5 influencertjejer som dominerar i gamingvärlden

3. Plattformarna sätter ramarna för innehållet

En annan sak att tänka på när du arbetar med influencers är att de har närvaro på flera plattformar, och att samma innehåll inte fungerar på olika plattformar. Du behöver m a o välja en plattform som passar bäst för det budskap du vill få fram eller ha en budget som möjliggör att skapa unikt (eller i vart fall anpassat) innehåll för respektive plattform.

Läs också: Krönika: 10 anledningar att ta influencers på allvar

4. Säkerställ att influencern känner till dina KPI:er

Som alla marknadsföringskampanjer är det viktigt att sätta KPI:er och det är därför viktigt att influencern i vet vad syftet med kampanjen är, t.ex. varumärkesmedvetenhet, drivkraft att köpa, nedladdningar och att ni har ett resonemang om vilka KPI:er som är rimligast att nå för respektive plattform.

Läs också: 4 tydliga trender inom influencer marketing 2022