Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så viktig är domänen för din ranking på Google - ExploreCurate

Så viktig är domänen för din ranking på Google


I Internets barndom jagade många företag sitt eget namn när de skulle registrera sin domän för hemsidan. Sedan dess har nya domäner (t ex .tv, .tech och .shopping) släppts och man skulle kunna tänka sig att efterfrågan på de bästa domännamnen har klingat av. Men intresset för domäner är fortsatt hög trots att domänens impact på Googlerankingen ifrågasatts av många experter. Detta ska jag reda ut nu.

Domäner är viktig för människor, inte för Googles algoritmer. Men eftersom den är viktig för människor blir domänen även viktig för Google.

Domännamn påverkar inte direkt rankingen på Google. Men att välja ett bra namn är fortfarande viktigt. En domän som är lätt att komma ihåg förstärker varumärket och igenkänning, vilket skapar fler sökresultat och klick samt bättre engagemang. Dessa faktorer påverkar direkt rankingen.

Företagets domän har blivit central för varumärket och domäner har blivit centrala för varumärken.

Ja, så kan man nog sammanfatta vikten av domännamn för själva rankingen på Google. Vill du läsa mer om detta så rekommenderar jag den här artikeln från Practical E-commerce.