Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 5 videofilmerna alla e-handlare behöver skapa - ExploreCurate

De 5 videofilmerna alla e-handlare behöver skapa


Alla marknadsförare känner till 3 saker om video. Det är ett perfekt format för att berätta en historia. Det är också väldigt dyrt. Och till sist – en bra video säljer mer! Men det är inte bara att börja filma.

76 % av e-handlare tycker att videos hjälper till att öka deras försäljning (läs hela rapporten här).

68 % av YouTube-användarna tittade på YouTube för att fatta ett köpbeslut. YouTube, världens näst mest besökta webbplats, har över 2 miljarder användard och det laddas upp 500 timmar video varje minut.

Det handlar om att ha en strategi och att medvetet skapa olika typer av videos.

1. ”How to” videon

Vanligtvis fokuserar den här typen av video på en talare som visar hur produkten eller tjänsten fungerar och även varför konsumenten starkt bör överväga att köpa den. Den här typen av video kallas också för ”How-To”-video eftersom den ger en djupdykning i en produkts eller tjänsts hela utbud och steg-för-steg-instruktioner för användning. Glöm inte att lägga in länkar i YouTube-beskrivningen.

2. ”Testimonial & Review” videon

En av de mer effektiva typerna av videos för e-handlare är s.k. testimonials. När glada kunder intygar hur bra en produkt eller tjänst hjälpte dem, skapar det omedelbart konverteringar. Rekommendationsvideor är ett sätt att ge en potentiell konsument mer ”bevis” att köpa.

3. The ”Close-up” video

Att visa produkter i en närbild ger dina tittare en närmare titt och en känsla av kvalitet. Tanken bakom är att inte lämna något över till kundernas fantasi utan att verkligen frossa i produkten. Extra effektivt med teknikprylar, accessoarer och smink.

4. The ”Unboxing” video

Att spela in en video där någon packar upp sin produkt är väldigt effektivt. Det skapar en positiv känsla och en ”worth waiting for” feeling. Skapa en snygg video med emotionell musik där en eller flera personer förväntansfullt packar upp sin efterlängtade produkt.

5. The ”Founder/CEO message”

Ett meddelande från grundaren eller VD:n för ett varumärke kan vara väldigt effektivt. Kunderna gillar att få ett ansikte och känner att företaget är transparent. Tipset är att casta personen först. Inte alla gör sig på video.

Källa: Neil Schaffer