Användningen av AR växer. Tekniken blir bättre och konsumenterna blir allt mer digitala i sitt köpbeteende. Här får du 5 bra exempel på hur andra lyckats med Augemented Reality. Visst de har resurserna, men det är ändå idéerna, tillämpningarna och kundnyttan som är det viktiga.
1. Ikea Studio
Ikea’s Place-app använder AR för att placera möbler var som helst. Med Ikea Place Ikea Studio kan konsumenter mäta, styla och dela utrymmena i sina hem. Med hjälp av en smartphones LiDAR-sensorer för detaljerad 3D-information kommer IKEA Studio att göra det möjligt för användare att skapa detaljerade planlösningar, utforska dynamisk belysning mm.
2. Nike – House of innovation
Nike samarbar med Omnivor Holograms för Virtual View-funktionen, som erbjuds via Finish Line och JD Sports klädbutiker. Nike Virtual View låter shoppare matcha sin storlek och kroppstyp med hologram för att praktiskt taget prova kläder.
3. Sephora – Virtual Artist
Sephoras Virtual Artist låter användare få en virtuell makeover, spela i tutorials och dela tvångstankar med vänner lättare. Appen skannar ditt ansikte; upptäcker dina ögon, läppar och kinder för produktplacering; och låter dig prova smink virtuellt. Appen ger också virtuella steg-för-steg-tutorials anpassade till ditt ansikte; matchar din sminkfärg till din outfit; och jämför omedelbart hundratals färgprover.
4. Gucci – Arcade Games
Guccis mobilapp använder AR för att dekorera utrymmen och praktiskt taget prova glasögon, sneakers, masker, läppstift och hattar. Användare kan också ladda ner bakgrundsbilder, ta bilder med Gucci-klistermärken och motiv, titta på Guccis modevisningar, spela Gucci Arcade-spel, anpassa produkter i gör-det-själv-sektionen och upptäcka GG Marmont-väskor i en uppslukande 3D-upplevelse.
5. Amazon Salon
2021 lanserades Amazon Salon, ett utrymme på 1 500 kvadratmeter i London, för att testa den senaste tekniken inom industrin, från hårkonsultationer med augmented reality till point-and-learn-teknik. På Amazon Salon kan shoppare experimentera med virtuella hårfärger med AR. Salon har också ny peka-och-lär-teknik, där användare kan rikta sina telefoner mot produkten de är intresserade av på en hylla, och relevant information – varumärkesvideor, utbildningsinnehåll – kommer att visas på en bildskärm. För att köpa skannar shoppare QR-koden på hyllan och slutför transaktionen, med leverans direkt hem till sig
Källa: Sig Ueland