Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nya idéer för dig som jobbar med content och sociala medier - ExploreCurate

Nya idéer för dig som jobbar med content och sociala medier


Nytt år och nya tag. Det alla som jobbar med content och sociala medier ibland smärtsamt blir medvetna om är hur tufft det är att hela tiden komma på nya idéer på innehåll, kreativa grepp och kampanjer. För att bidra till detta har jag lyft fram några egna tips på vinklar och även hittat hela 70 förslag på vad du kan posta i sociala medier 2022.

Det var en gång…

Vad är företagets ursprungshistoria – historien om hur företaget startade och växte ditt till vad det är idag? Dela det med fans och följare och be dem att dela sina egna berättelser med dig och andra.

Behind the scenes

Gå bakom kulisserna för din senaste produktlansering, nya tjänster, ett projekt du arbetar med, ett engagemang som företaget gått all in för. Folk älskar att få mer information om vad som händer behind the scenes, det de i vanliga fall inte får ta del av. Det ger dem en känsla av att vara närmare dig och gör det lättare för dem att lita på dig.

Kliv fram jämte varumärket

Även om uppdraget är att marknadsföra företaget och varumärket, kan du dela med dig lite av dig själv. Direktsänd den årliga pingisturneringen, gör hembesök hos kollegorna eller kör ”Sanningen” med cheferna. Personlighet är kraftfullt i sociala medier.

Get to the point

Ibland kan jag tycka att företag tar omvägar runt vad de egentligen vill. Prata om sina kunder och sälja. Berätta för företagets följare vad ni gör, hur ni gör det och vad ditt företag kan erbjuda dem. Försök att inte göra det för frekvent eller säljigt och lyft gärna fram nyttan och ”how to”.

Allt är inte blodigt allvar

Om du vill fånga din publiks uppmärksamhet och förbli trogen ditt varumärke, hjälper det att hålla saker lätta och humoristiska. Det här kan vara så enkelt som en bild, ett meme, ett citat eller något mer tankeväckande – se bara till att det stämmer överens med vad du gör på jobbet! Detta kan vara särskilt kraftfullt om ditt företag är inom ett område där humor vanligtvis inte förväntas – som t ex juridik eller finans (sorry, men ni får vara exempel för områden med mindre humor :).

Kör en #AMA = Ask Me Anything

Skapa livesessions där följarna får fråga vad de vill. Svara live och dela frågor och svar i de sociala kanalerna.

Testa liveshopping

Den stora rörelsen just nu är liveshopping där ditt företag kan utbilda, visa upp och sälja produkter direkt. Testa hos det svenska ”Netlflix för liveshopping” – SHOWROOM.

70 content idéer att posta i sociala medier

Källa: Red web design