Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 tydliga trender inom influencer marketing 2022 - ExploreCurate

4 tydliga trender inom influencer marketing 2022


Influencer marketing fortsätter att ta tydliga tuggor av marknadsförarnas budgetar. 2022 blir året då influencer marketing får en egen rad i budgetarket hos alla D2C/B2C företag. Det kommer att handla mycket om microinfluencers. En microinfluencer med 1000 – 10 000 följare tjänar i snitt ca 14 200 kr/månad. Att tjäna pengar relativt enkelt är det som driver upp antalet nya microinfluencers.

Här är 4 tydliga trender inom influencer marketing som är bra att känna till.

1. Fler och tydligare vertikaler

Det finns fler mikroinfluencers idag än någonsin tidigare, och det kommer att fortsätta öka. Vi kommer att se hur microinfluencers tar position i fler områden än de ”traditionella” vertikalerna som mode, skönhet och livsstil.

Många varumärken har inte haft tillgång till ett stort urval av mikroinfluencers tidigare, men utbudet kommer att växa snabbt under 2022.

2. Från online till offline

De senaste åren har influencers framförallt agerat på Instagram och under 2021 växte TikTok snabbt. Under 2022, kommer många influencers att arbeta mer medvetet med både online och offline. Traditionella sociala mediekampanjer – som giveaways och recensioner kommer att förbli populära – men många varumärken kommer att försöka flytta saker till nästa nivå genom personligt samarbete.

Varumärken kommer att använda microinfluencers för att besöka sin lokala fysiska butik för att engagera besökare och dela information om företagets produkter.

3. Varumärken startar egna ambassadörsprogram

Allt fler varumärken föredrar microinfluencers framför större eftersom de är mer prisvärda, har en engagerad följarskara och för riskspridningen.

Vi kommer att se hur de större varumärkena designar egna ambassadörsprogram inriktade mot microinfluencers för att knyta dem närmare och skapa lojalitet till varumärket.

4. Krypto-influencers gör entré

Nu får krypto, som en bransch, egna influencers. Blockchain- och kryptovalutaföretag – precis som de i andra vertikaler – möter hård konkurrens, samtidigt som de måste övervinna skeptiska köpare.

Genom att använda välrenommerade och respekterade influencers kan de nya kryptoaktörerna bygga en trovärdig relation med sin publik.

Källa: Talkinginfluence