Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så kommer LinkedIn att utvecklas 2022 - ExploreCurate

Så kommer LinkedIn att utvecklas 2022


Till skillnad från många av de andra sociala plattformarna har LinkedIn i princip ingen konkurrent. Man är outstanding som plattform för professionella relationer och B2B marknadsföring. Arbetsmarknaden är under stor förändring efter pandemin och LinkedIn kan bli en riktig vinnare eftersom man har så stora datamängder om arbetsrelaterad karaktär och för att man redan idag är det ledande nätverket för både karriär och affär. Här kommer LinkedIn’s 3 stora förändringar under 2022 som du kan räkna med.

1. Digitala event i överflöd

The Future is Hybrid - here's why
Få kommer att vara på plats, många kommer att följa digitalt.

LinkedIn kommer att satsa stort på att vara plattformen för stora digitala företagsevent och onlinesändningar. Det kommer att bli tufft för mindre aktörer att konkurrera med LinkedIn som kommer att kunna erbjuda olika funktioner för event och hybridevent till låga kostnader och framförallt med en så stor potentiell publik.

Redan nu har du säkert fått flera inbudningar till livesända event. Det kommer fler, jag lovar!

2. Rekrytering blir global och helt online

LinkedIn video meetings
Rekryterarna kommer att vilja träffa dig i videomöten.

Skiftet till distansarbete är här för att stanna eftersom det innebär många fördelar för både företag och anställda. LinkedIn har en unik position att både vara ett arbetsverktyg och att hitta nya talanger för rekrytering. Om du sökt nytt jobb under 2021 har du säkert haft intervjuer i videosamtal format. 2022 kommer det att bli väldigt sällsynt med fysiska intervjuer i kandidatprocessen.

Den stora ökningen kommer när det går upp för många företag att de lika gärna kan rekrytera nya kollegor från Indien eller Småland.

3. Revansch för storytelling

Jumprope
Storytelling på LinkedIn är dött. Leve LinkedIn Storytelling!

LinkedIn lyckades aldrig med sina satsning på ”stories”, men i samma andetag som man berättade om att man inte satsar vidare på sin nuvarande lösning – berättade man om sitt köp av videoplattformen Jumprope. Räkna med att LInkedIn gör en stark comeback som plattform för business influencers och s.k. thought leadership. Räkna också med att det kommer nya funktioner som t ex videosupport och one-to-one rådgivningssamtal.

Idag använder du olika appar för rådgivning. LinkedIn kommer att bli den självklara rådgivningsplattformen för många företag och branscher.

Källa: Andrew Hutchinson