Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 sociala medier trender som kommer att hålla hela 2022 - ExploreCurate

7 sociala medier trender som kommer att hålla hela 2022


Vi spenderar allt större del av vårt vakna dygn engagerade i sociala medier. Gränserna mellan den fysiska och digitala världen suddas ut och sociala medier i sig börjar omfamna det mesta. För företag gäller det att förstå sociala medier och ha resurserna att jobba med sitt varumärke, innehålloch marknadsföring. Sociala medier är inte längre något som någon kan hålla på med i företaget på halvtid. Företaget befinner sig i sociala medier. Allt och alla behöver förstå vad det betyder, såväl hot som möjligheter.

Här kommer 7 sociala medier trender som pågår och kommer att växla ut under 2022.

1. Sociala medier blir ett digitalt köpcentrum

The American Retail Apocalypse in Photos of Abandoned Malls

Med pandemin flyttade shoppingen från fysiska köpcentrum till digitala. Vi kommer att se allt fler köpcentrum med tomma butikslokaler, liveshopping blir vårt nya nöje och vårt sociala flöde kommer frekvent att ha köpknappar. Företag kommer att flytta ut sina butiker till sociala medier utan att ens ha en webbshop. Företag som specialiserat sig på att bygga e-handelsplattformar kommer att hamna där de som byggde hemsidor befann sig för 20 år sedan.

2. Korta videos kommer att dominera flödet

Marketing on TikTok vs. Instagram Reels | Perfect Search

TikTok och Instagram Reels kommer att synas överallt och korta videos kommer att slå igenom stort på YouTube. Vi kommer också att se företag producera kortare videos istället för text och bild. Flera produktionsbolag kommer att specialisera sig på att skapa korta videos som engagerar. Ungdomar kommer att anställas som producenter och få samma status som spelutvecklare och musiker.

3. Facebook kommer fortsatt vara #1

Facebook CEO Mark Zuckerberg live streams employee Q&A

Med 1,8 miljarder besökare varje dag och 23 miljarder på månadsbasis är det svårt att knuffa ned Facebook från tronen. Vi kommer att se flera uppstickare, men knappast någon som tar plats bland de största plattformarna. De bästa blir uppköpta innan vi hört talas om dem och de sämsta kommer aldrig att kunna flyga.

4. Innehållet kommer att bli mer bombastiskt

Scream - Movies on Google Play

Content är ammunitionen för alla och konkurrensen stenhård. Det kommer att krävas ett innehåll som sticker ut för att överhuvudtaget få någon uppmärksamhet. Företagen kommer att skrika mer och kommunicera i versaler.

5. AR blir hetare än AI

What is augmented reality? | Cafe24 Newsroom

Möjligheterna med Augmented Reality är enorma och när tekniken blir mer tillgänglig kommer vi se fler företag som använder AR som innehåll för att engagera sina kunder. Om AI är det alla pratat om hittills så kommer investerarna bli ännu mer euforiska när det hör AR.

6. Användargenererat innehåll kommer att konkurrera med influencers

Brands: How to Fight "Fake Influencers" on Instagram - Ubermetrics

Content kostar pengar och behöver också vara äkta för att nå fram. Värdet av användargenererat innehåll kommer att öka och företag kommer att försöka involvera kunderna i skapandet av innehåll. Vi kommer att se nya aktörer som erbjuder hjälp med användargenererat innehåll och de kommer att argumentera för fördelarna jämfört med dyra influencers.

7. Det stora utanförskapet kommer att drabba dem som inte har sociala medier

15 Ways for Bullied Kids to Take Back Their Power

Har du inte bank-id eller en smartphone är du snart helt utestängd i samhället. Ingenting kan rädda dessa. Det nya utanförskapet är de som inte har sociala medier. De kommer fortsatt att ha access till information, myndigheter och tjänster, men de kommer att hamna utanför de många sammanhang som sociala medier innebär och i någon mening bli socialt handikappade.

Källa: ExploreCurate