Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Christiano Ronaldo flyttade på flaskorna och i samma stund dök Coca-Colas aktier - vad var det som hände egentligen? - ExploreCurate

Christiano Ronaldo flyttade på flaskorna och i samma stund dök Coca-Colas aktier – vad var det som hände egentligen?


Vid presskonferensen flyttade Christiano Ronaldo ett par Coca-Cola-flaskor. Ingen stor sak i sig, men inom några timmar hade sockervattnets marknadsandel minskat med miljarder dollar och det blev helt klart, en stor sak.

”Agua, no Coca-Cola,” sa Portugal-spelaren och lyfte sin egen vattenflaska i luften. Men detta var inte bara en uppmaning för fans att överväga hälsosammare kostvanor. Det blev ett exempel på Ronaldos impact och UEFA hamnade i en prekär situation givet att ett partnerskap för Fotbolls-EM kostar ca 30 miljoner dollar.

Ronaldo kan uppenbarligen göra vad han vill och han vet det. Han bryr sig inte om Coca-Cola och han bryr sig definitivt inte om produktplaceringen av ett föremål som inte kommer att tjäna honom pengar. Detta påverkade andra fotbollsspelare, som Paul Pogba som tog bort en Heineken-flaska från sina egna medieuppträdanden senare samma vecka.

Euro 2021: Cristiano Ronaldo's gesture costs Coca Cola four billion dollars  | Marca

Sponsring är förlegad, influencer marketing är mer sofistikerad än så

Högt betalda namn, oavsett om de är världens främsta fotbollsspelare eller bara den mest inflytelserika influencern i din bransch, börjar inse – och använda – deras värde. Ronaldo dricker uppenbarligen inte Coca-Cola. Pogba är en praktiserande muslim som inte stöder alkoholkonsumtion. De vet att varumärken behöver dem mycket mer än vad de behöver varumärkena.

Nej, sponsring är inte vad det varit och det behöver alla varumärken förstå. Att bara placera en produkt nära en berömd person räcker inte och får ingen effekt. Relationen mellan en influencer – hur berömd den än är – och en produkt måste vara äkta och betydligt mer integrerad än en flaska på ett bord.

Tänkte ni förresten på hur de traditionella sponsorerna nu fått konkurrens av de nya sponsorerna – TikTok, Alipay, Vivo, Takeaway och Booking.com. Företag som är uppvuxna med influencer marketing.

Källa: Ella White, Talking Influence