Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Robotarna som förbereder sig att leverera maten hem till oss - ExploreCurate

Robotarna som förbereder sig att leverera maten hem till oss


Kan svaret på vem som ska leverera paketen ”the last mile” vara mobila robotar? Här är en lista över företag som utvecklar autonoma leveransrobotar och -system. Nästan alla dessa företag riktar in sig på livsmedelsleveranser och har ”beta” robotar klara.

Läs också: 5 innovationer från Asien som alla svenska e-handlare och retailföretag behöver ha koll på

Starship Technologies

Starship Technologies | LinkedIn

Starship Technologies erbjuder autonoma robotar för butiker, restauranger och campus. Starship-robotar kan bära föremål inom en radie på 4 mil. Starships robotar väger inte mer än 100 pund, rör sig i gånghastighet och navigerar runt föremål och människor. Lastfacket är mekaniskt låst under hela resan och kan endast öppnas av mottagaren med sin smartphone-app. Platsen för robotarna spåras så att kunderna vet exakt var en beställning ligger och får ett meddelande vid ankomst. Tjänster har lanserats för Arizona State University, University of Wisconsin, Modesto (Kalifornien) och Northampton (U.K.).

Nuro

Nuro can now charge for robot deliveries in California - The Verge

Nuro tillverkar egna autonoma leveransfordon för stadsdelar. Dess huvudfordon, R2, har 360 ° -kameror, Lidar, kort- och långdistansradar och ultraljudssensorer. Nuro har bildat flera partnerskap i Houston: Domino’s för pizzaleveranser, CVS för receptleveranser och Walmart för livsmedelsleveranser. Nyligen har FedEx gjort ett långsiktigt åtagande att använda Nordos autonoma bots för sista mils leverans i stor skala. Testning har redan börjat med FedEx i Houston.

Udelv

Udelv Transporter - YouTube

Udelv slutförde sin första autonoma leverans på allmänna vägar i januari 2018. Sedan dess har man utvecklat automatiska leveransfordon för återförsäljare och speditörer. De automatiserade fordonen kan köra på motorvägar, bära över 800 pund nyttolast och samla in operativa data för att förbättra logistiken. Udelv samarbetade nyligen med Intels Mobileye och införlivade Mobileye Drive i nästa generations Udelv autonoma leveransfordon som heter ”Transporters.” Företagen planerar att producera mer än 35 000 Mobileye-drivna transportörer fram till 2028, med kommersiell verksamhet som börjar 2023.

Kiwibot

How Kiwi uses Airtable to build robots | by Sasha Iatsenia | Kiwibot / Food  delivery robot | Medium

Kiwibot producerar automatiserade robotar för en stadsinfrastruktur för matleverans. Ursprungligen tillhandahöll uppstarten matleveranser till University of California, Berkeley. Nu levererar företaget också till delar av staden Berkeley, på Stanford University campus i Palo Alto och i San Jose. Sedan starten 2017 har Kiwibot gjort över 150 000 leveranser. Målet är att sänka leveranskostnaderna så låga som möjligt och se till att alla köpta produkter kan levereras inom en timme eller mindre.

Eliport

Eliport General Press Release

Eliport är en Barcelona-baserad start-up att hantera sista mil logistik genom att tillhandahålla flottor av små markbaserade, robot leverans maskiner för stadsområden. Dessa robotar är autonoma, och de färdas på trottoarer och i gågator i gånghastighet. Eliport-robotar kan ladda och lossa utan mänsklig interaktion

TeleRetail

TeleRetail Delivery Robot a Mobile Shopping Trunk

TeleRetail är ett schweiziskt start-up som utvecklar Aito-autopilotprogramvara och leveransfordon, som dess Pulse 1, för automatiserad stads-, förorts- och landsbygdslogistik. Den lilla puls 1 minimerar energi- och rymdbehovet för lokal logistik samtidigt som skadliga utsläpp undviks. Den soldrivna Range + -versionen täcker nästan obegränsade avstånd. TeleRetails huvudmål är att hjälpa gatuaffärer och småföretag att erbjuda samma bekvämlighetsnivå som e-handelsjättar som Amazon. TeleRetail har delvis finansierats med bidrag, inklusive 2 miljoner dollar från Europeiska rymdorganisationen.

Postmates Serve

Postmates' delivery robot Serve created by New Deal Design to be lovable

Postmates är en matleveransapp och -tjänst som ägs av Uber. Serve-roboten är utformad för säker, autonom navigering på trottoarer i städer. Serve navigerar med Lidar och kommunicerar med kunder via en interaktiv pekskärm. Serverbots är helt elektriska med en kapacitet på 50 pund. Serves första lansering har varit i Los Angeles och San Francisco.

Robby Technologies

Robby the last-mile delivery robot gets an update | ZDNet

Robby Technologies grundades av två doktorer, var och en med 15 års erfarenhet av datorsyn och robotik, och valdes av acceleratorn Y Combinator 2016. Under 2019 samarbetade Robby Technologies med PepsiCo för att leverera snacks och drycker via en flotta självkörande Robby robotar på University of the Pacific campus i Stockton, Kalifornien.

BoxBot

Toyota AI Ventures bets on Boxbot | ZDNet

BoxBot grundat av ex-Uber- och Tesla-ingenjörer och stöds av Toyota AI Ventures, utvecklar ett leveranssystem för sista milen för e-handelspaket och leveranser. BoxBots system inkluderar självgående lastbilar och automatiska lastningssystem. Mottagare kan schemalägga sin leverans vid en tidpunkt efter eget val (inklusive kvällar), vilket ger e-handelskunder ett alternativ som hjälper dem att bättre planera sin dag och hålla sina köp säkra. När BoxBots autonoma fordon anländer får kunderna ett SMS-meddelande med en unik kod som de kan använda för att hämta paket från sina paketskåp. BoxBot har för närvarande ett samarbete med logistikoperatören OnTrac.

Amazon Scout

Amazon's New Delivery Robot 'Scout' Brings Ellen Her New Be Kind Box  Products! - YouTube

Amazon Scout är ett elektriskt leveranssystem utformat för att få paket till kunder säkert med hjälp av autonoma leveransenheter. Scoutbots är på storleken av en liten kylare och rullar längs trottoarerna i en snabb takt. Scout inledde först testning till ett grannskap i Snohomish County, Washington. Det autonoma leveranssystemet har sedan dess utvidgats till Atlanta, Georgia och Franklin, Tennessee.

__

Alla försök har dock inte blivit så lyckade… Det här är en robot som självantände i Californien.

Delivery robot spontaneously bursts into flames in California - The Verge

Källa: Sig Ueland