Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är certifikatet helt avgörande för alla att ha på plats - ExploreCurate

Därför är certifikatet helt avgörande för alla att ha på plats


Det är alltmer sällan man ser en sajt som inte har HTTPS och det är bra. Det är mindre bra att som sajtägare fortfarande bara ha HTTP, d v s utan S på slutet. S:et betyder att sajten har ett SSL (Secure Sockets Layer).

Ett SSL certifikat är grundläggande för att skydda en sajt. SSL ger säkerhet, skydd och data integritet för både sajten och användarens information. Det betyder förenklat att SSL säkrar upp att all information som krypteras förblir säker som t ex användarnamn, passwords o s v. Men det är inte bara för säkerhetens som SSL är avgörande. Det handlar också om de här 5 viktiga sakerna.

1. Skapa förtroende och tillförlitlighet

SSL-certifiering har blivit en säkerhetsstandard för moderna webbplatser. Det markerar en webbplats som säker, vilket leder till att kunder är mer benägna att lita på den med sin personliga information. En SSL är en av de första sakerna som många användare letar efter på en webbplats idag innan de konverterar, så det rekommenderas starkt att webbplatsägare får certifiering.

2. För att visa ”äkthet” och legitimitet

För att få ett SSL-certifikat krävs att din organisation autentiseras. Du måste gå igenom identitetskontroller för att verifiera att ditt företag är äkta och legitimt, och inte någon form av bluff. Genom att implementera en SSL på din webbplats kan användarna veta att när de besöker din webbplats och tillhandahåller personlig information är utbytet med ett säkert företag.

3. För att rankas högre på Google

Google har gått mot bättre online-säkerhet genom att meddela att det kommer att ge bättre rankningar och SEO för webbplatser med SSL. I själva verket på Google Chrome går de (tillsammans med andra webbläsare) så långt att de varnar webbanvändare mot webbplatser som saknar SSL-certifiering med en ”Inte säker” -etikett. Detta märke kan ge användare som går in på en webbplats ett dåligt första intryck.

4. För att ta emot betalningar

Om ditt företag vill acceptera onlinebetalningar behöver du ett SSL-certifikat för att klara standarderna för PCI (Payment Card Industry). Det är ett grundläggande krav för din webbplats att implementera en SSL om du vill utföra någon form av transaktion.

Om du behöver hjälp med SSL kontakta de som hostar din sajt eller så kan du fixa det själv om du har Wordspress. Läs mer här.

, ,