Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 tips för att lyckas med displayannonser - ExploreCurate

5 tips för att lyckas med displayannonser


Marknadsföring kostar pengar och syftet är ALLTID att värdet ska vara högre än insatsen. Det fungerar fortfarande att annonsera digitalt, men det fungerar avsevärt bättre om du kan checka av de här 5 tipsen.

1. Bestäm dig för ETT budskap

Är syftet att lyfta fram varumärket, informera eller ska annonsen konvertera? Syftet är helt avgörande för hur du utformar din annons. Det blir alltid fel när du försöker få fram fler budskap. När du sen ska utvärdera annonskampanjen är det också bra att vara distinkt med syfte och mål.

2. Vad vill du att användaren ska göra?

Annonsens utformning är helt beroende på vad du vill att användaren ska göra. Vill du t ex att användaren ska klicka ska 1) knappen för att klicka på finnas med och 2) den ska synas rejält och 3) det ska stå på knappen vad användaren ska göra eller ännu bättre, vad användaren kan förvänta sig för värde genom att klicka på knappen. Tänk på att vara direkt. Det finns inget ”sedan” utan ”här och nu”.

Men tänk på att det finns mer som du kan få en användare att göra direkt i annonsen. T ex, ”inte missa budskapet”, svara på en fråga, tipsa en vän, anmäla sig till något o s v.

3. Annons + landningssida

Om du vill att användaren ska klicka sig vidare till dig för att få mer information eller agera på något sätt behöver du tänka både på annonsen och att det är en relevant landningssida. Tyvärr förlorar många användarna genom att länka till en generell sida på sin sajt och inte till en anpassad landningssida. OBS! Kan du få användaren att agera direkt i annonsen är det alltid bäst enligt principen ”färre steg/klick, fler som agerar”.

4. Anpassa för desktop & mobil

Anpassa alltid 2 versioner av annonsen så att den är optimal för användare på desktop (dator) respektive mobil. Den uppenbara skillnaden är skärmstorleken. Text längre än ett par ord eller max en kort mening fungerar inte i en mobil displayannons. Det måste vara ännu tydligare och direkt vad du vill att användaren ska göra i mobilen.

5. Utnyttja de digitala möjligheterna

Eftersom det är displayannonser vi pratar om så lägg lite tid och kärlek på att utnyttja alla möjligheter som finns. Jobba med rörligt, komponenter som rör sig, växla budskap, addera ljud o s v. Allt handlar om att stå ut från konkurrensen från andra annonser och sajtens egna innehåll.

Sist men inte minst. ”Snygg” är inget begrepp när det gäller att skapa displayannonser. Syfte och effekt är de viktigaste begreppen.

Källa: ExploreCurate