Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De är det stora hotet mot företagets varumärke - ExploreCurate

De är det stora hotet mot företagets varumärke


Det är inte så konstigt egentligen. De senaste åren har jakten på följare i sociala medier och deras engagemang varit högst upp på många varumärkens priolista. RÄTT följare skapar värde för varumärket.

På samma sätt skapar FEL följare ett stort hot mot varumärket. För att vara mer konkret handlar det om:

1. Dålig ekonomi

Om du betalar influencers eller boostar dina inlägg där en stor del av dina följare är ”bottar” och inaktiva konton är det som att kasta pengarna i sjön.

2. Minskat engagemang

Eftersom falska följare är inaktiva för det mesta kommer de inte att interagera med ditt innehåll. Som en konsekvens kommer din engagemangsvolym att minska och förvränga dina totala resultat, vilket gör det svårt att bedöma effektiviteten i ditt innehåll.

3. Sänkt image

När varumärkets innehåll och flöde svämmar över av bedrägerier och oönskat innehåll påverkar det såklart ditt varumärke. Om ditt varumärke får ett rykte om sig att följa skumma konton och köpa falska följare slår det hårt mot varumärket och imagen mot de riktiga följarna.

2 sätt att upptäcka fejkade konton och följare

Du behöver m a o checka av följarskarorna i varumärkets alla kanaler och det kan man göra på 2 olika sätt. Det ena är att kontinuerligt titta igenom följarlistorna och leta efter märkliga namn och inaktiva konton.

Det andra är att göra mer proaktiva matematiska övningar som fungerar som ett slags ”larm”.

Mäta engagemang

1542114315-engagement-rate-formula.jpg

Mäta interaktioner per 1000 följare

1542114628-interactions-per-thousand-followers.jpg

Mäta influencer index

Mer om detta kan du läsa om här.

Källa: Socialbakers.com


.