Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är biografin så central på Instagram - ExploreCurate

Därför är biografin så central på Instagram


Många som följer företaget på Instagram, men ingen effekt? Ja, det kan bero på att du inte jobbar med din bio tillräckligt eller rätt.

En länk i bio kan vara avgörande när det gäller att konvertera dina besökare och få dem att ta del av mer. Allt utgår från bion. Det är företagets hemsida. På Instagram.

Det finns bra verktyg som håller koll på detta och gör att du kan experimentera.

Driv trafik och öka effektiviteten

De flesta företag behöver såklart en hemsida eftersom… ja, tänk efter varför den är så viktig. Många influencers har i alla fall kommit fram till att Instagram är fullt tillräckligt för att driva trafik och de kan enkelt hantera sin närvaro och fokusera på själva innehållet.

Det finns många döda företagssidor som inte gör någon nytta.

En länk i bion på Instagram kan delvis ersätta en webbplats och att ändra länken är ju väldigt enkelt. Utgå från målgrupp och syfte innan du tar något drastiskt beslut dock.

Så skriver du en effektiv bio på Instagram

En biografi på Instagram är det första dina nya besökare kommer att läsa när de hamnar på din profil. Se till att din bio är attraktiv nog för nya besökare och övertygar att klicka på länken i bio för att vet mer. Du bör hålla det informativt nog för att svara på några grundläggande frågor (som vem du är och vad du säljer / gör) och formatera den med specialtecken, mellanslag och emojis så att den sticker ut.

How to Create the Best Instagram Bio [Updated for 2020]

3 platser för CTA på Instagram

Call to actions (CTA) är mycket effektiva för att föra människor dit du vill att de ska gå. På Instagram finns det 3 platser som är bra för att placera en CTA:

I din bio

Lägg en CTA i din bio med tydliga tecken.

I din post

Lägg en CTA i din post för att få besökare att klicka på din link i bion. ”Klicka på länken i bion för mer information”.

I dina Stories

Lägg en CTA i dina stories, t ex  “swipe up”, “mer information” eller “köp nu”.

Källa: Theinfluencermarketingfactory