Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Här är företagen som kommer att leverera dina paket med drönare - ExploreCurate

Här är företagen som kommer att leverera dina paket med drönare


Paketskåp och fraktföretag specialiserade på att ta paketen den sista milen. Den växande e-handeln delar åsikterna om hur paketen ska levereras. För butiker och e-handlare är det såklart bäst om konsumenterna hämtar paketen själva, men konsumenterna vill ha flera alternativ.

Läs också: Drönarkriget som kommer att avgöra vem som äger morgondagens logistik

Världen över kan vi nu se hur etablerade fraktbolag och nya uppstickare erbjuder paketleveranser med drönare. Det känns fortfarande lite sci-fi, men visst är det coolt att kunna få sitt paket i sin hand precis dit man vill ha det!

Läs också: Hur Coronaviruset ökar vår medvetenhet om nödvändiga förändringar – Del #3

Läs om hur de 8 ledande drönarleveransföretagen ligger till.

1. Wing

Wing har en stadig ägare i Alphabet (Google) och klarar av att leverera upp till ca 7 kg paket. Wing har ett partnerskap med FedEx och finns på några ställen i USA, Finland och Australien.

2. Amazon Prime Air

Prime Air levererar paket upp till ca 11 kilo och har utvecklats tillsammans med Prime Air. Än så länge på vissa ställen i USA och UK.

Se video

3. UPS Flight Forward

https://www.youtube.com/watch?v=6oPD-R5DIHQ

UPS Flight Forward var först med att få ett fullt certifikat i USA och levererar idag medicin i North Carolina, Florida. UPS har ett partnerskap med Wingcopter (se nedan).

4. Flytrex

Flytrex erbjuder drönare för retailföretag och e-handlare och kan leverera upp till ca 14 kg paket med en flygkapacitet på 6,2 miles (ca 10 kilometer). Flytrex levererar t ex livsmedel i Reykjavik och Walmart har sagt att man kommer att använda drönarföretagets tjänster.

5. Wingcopter

Wingcopter är en tysk satsning som precis fått 22 miljoner dollar i riskkapital av bl. a. Xplorera Capital (Silicon Valley) för att kunna expandera till USA.

6. Zipline

Zipline startade 2014 i San Francisco och har levererat ca 100 000 paket hittills och är som många andra inriktade på medicinleveranser.

7. DHL Parcelcopter

https://www.youtube.com/watch?v=luc7KkCFKWY

DHL Parcelcopter  är DHL:s satsning på drönarleveranser och klarar ca 9 kg paket och har bl. a levererat medicin i Afrika.

8. Boeing

Boeing fokuserar på tunga leveranser.

Källa: Sig Ueland, Practicalecommerce.com