Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Allt du behöver veta om smarta högtalare - ExploreCurate

Allt du behöver veta om smarta högtalare


Ny ”smart” teknik är på god väg att knyta ihop vår värld och då menar jag din och min vardag där hemmet, arbetet, kunskapen och vänner nu kommer att samlas i något vi tidigare såg som en… högtalare.

Självklart är drivkraften bakom den snabbt etablerade smarta tekniken kommersiell och då är det inte bara försäljningen av smarta högtalare eller AI-assistenter utan det faktum att vi snart kommer att shoppa loss med våra röster.

Vi kommer att gå från att scrolla och klicka till att ”prata hem” våra produkter.

Här får du en bra översikt av de ”smarta högtalare” som finns på marknaden idag. Men först lite fakta om hur en ”smart högtalare” fungerar.

Så fungerar en smart högtalare

Smarta högtalare är fristående högtalare med inbyggda mikrofoner. De låter dig spela musik eller utföra uppgifter via röstkommando. Smarta högtalare skiljer sig från grundläggande Bluetooth-högtalare, som ”bara” avger ljud från din smartphone eller dator.

De flesta smarta högtalare kan utföra grundläggande kommandon, från att tända och släcka lamporna och spela musik till att svara på frågor och ställa in påminnelser. De är också utformade för att para ihop sig med andra smarta hemtekniker som dörrklockor, termostater och säkerhetskameror.

Läs också: Krönika: 10 anledningar att välja en virtuell personlig assistent redan imorgon

Röstassistenter eller högtalare? Mjukvara och hårdvara i tuff konkurrens

De flesta högtalare är integrerade med populära röstassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri. Dessa företag gör också sina egna smarta högtalare – tänk Amazon Echo och Apple HomePod.

Naturligtvis kommer ett Google Nest troligen att ha bättre integration med Google Assistant än ett annat varumärke, men högtalare från varumärken som driver sina röstassistenter har vanligtvis lägre ljudkvalitet än en smart tredje högtalare från tredje part. Dessa högtalare, inklusive alternativ från Sonos och Bose, har utvecklats till att vara tillräckligt integrerade med röstassistenter – om du främst letar efter en högtalare är dessa modeller det bästa alternativet.

Läs också: Kundinsikter om konsumenternas köpbeteende som alla varumärken behöver reflektera över

Det bästa utbudet av ”smarta högtalare” idag

Bose Home Speaker 300 Smart Speaker

Denna högt rankade, kompakta högtalare avger 360 graders ljud och ansluter via Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay eller Spotify Connect. Användare kan ansluta flera Bose-högtalare för ljud i flera rum och batteriet räcker i upp till åtta timmar. Du kan styra högtalaren med Bose Music-appen eller röstkommando via Google Assistant och Amazon Alexa. Om du vill gå på gamla skolan finns det till och med ett AUX-uttag som du kan ansluta din telefon till.

Belkin Soundform

Högtalarens runda design möjliggör 360 graders ljud och minimala vibrationer. Det är kompatibelt med Google Assistant, så att användare kan styra musiken från ett annat rum. Användare kan ansluta andra Belkin-högtalare tillsammans för ett flerrumssystem. En unik egenskap hos Soundform är dess laddningsdocka, så att du kan ladda din smartphone trådlöst medan du streamer musik.

Harman/Kardon Allure Voice-Activated Home Speaker

Denna snygga, runda högtalare avger 360 graders ljud och kan anslutas till din telefon via Bluetooth. Till skillnad från andra modeller ser inte Allure ut som en standardhögtalare, vilket hjälper den sömlöst att integreras i ditt hems design. Allure har anslutning till flera rum, så att användarna kan styra sitt smarta hem via Amazon Alexa.

JBL Link Music Compact Smart Speaker

Denna högtalare är en av de mer prisvärda modellerna där ute och har en enkel design som möjliggör 360-graders ljud. Den är också extremt kompakt och lätt, cirka 1,5 kilo, vilket gör det enkelt att kasta i väskan för att ta med dig vart du än går. Länken är integrerad med Google Assistant och kan styras av din smartphone via inbyggd Chromecast, AirPlay eller Link Music-appen.

Marshall Uxbridge Voice

Den här smarta högtalaren har märkets ikoniska design och rena svart-guld-finish, vilket gör den till en av de mer snygga högtalarna där ute. Modellen är integrerad med Google Assistant och kan anslutas till andra Marshall-högtalare via Chromecast eller AirPlay för ett system med flera rum. Modellen utrustar också justerbara bas- och diskantkontroller för att finjustera din musik utan att behöva nå din telefon.

Sonos Move

Den här högtalaren är större (och dyrare) än andra modeller, men kompenserar för den i kvalitet: The Move har för närvarande ett 4,8-stjärnigt genomsnittligt betyg på Amazon från tusentals granskare. Denna modell ansluts via Bluetooth eller Wi-Fi och kan styras via röstkommando, smartphone eller AirPlay – eller med hjälp av knapparna på toppen. Modellen är Alexa-aktiverad och dess batteri räcker i upp till 11 timmar. Move är också väderbeständig och väger under sju pund.

Källa: NBC news