Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur du samarbetar med en influenser - ExploreCurate

Hur du samarbetar med en influenser


Om man inte arbetar med influensers i sin marknadsföring börjar man snart bli dumförklarad så det är lika bra att lära sig hur man gör. Hur ska man förbereda sig inför ett möte med en influenser? Pratar de ens samma språk?

Läs också: Värdefull fakta för alla som arbetar med Influencer marketing

Influensers är våra förebilder och hjälper oss att lära känna, tycka om och lita på varumärken. Om vi som varumärke vill nå ut och öka förtroendet för vårt varumärke är det rimligt att vi börjar samarbeta med Influensers.

1. Börja med målgrupp

Du behöver känna din målgrupp väldigt bra för att kunna välja vilken influenser du vill samarbeta med. Du behöver m a o också få full koll på målgruppen som influensern når ut till och vad influensern har för relation till den.

Det är inte du som ska gissa dig till detta utan influensern ska naturligtvis kunna ge dig fakta baserat på rimliga underlag.

2. Matcha varumärkena

Ditt företag är ett varumärke, kanske t o m dina produkter. På samma sätt är influensern ett varumärke och du behöver både kunna beskriva ditt varumärke och vad det står för och få influensern att beskriva sitt. Varumärken kan komplettera, men också krocka och inte alls vara kompatibla.

Ett bra tips är såklart att ta reda på vilka andra varumärken som influensern samarbetar med.

3. Var tydlig med syftet

En influenser agerar i sitt namn. Det är hela poängen. Men det är dina pengar och ditt budskap som ska nå ut och i slutändan vill du uppnå något. Se till att vara tydlig i din brief till influensern så att du känner dig trygg med att influensern förstår vad du vill få ut av samarbetet och håller en stadig kompasskurs.

Läs också: 6 insikter som hjälper företag att lyckas med influencer marketing

Ett långtsiktigt samarbete är ett bra samarbete. Fokus på vad som är målet är bra för både dig och influensern.

4. Godkänn all kommunikation

Tonaliteten i kommunikationen kan inte bli någon annan än den som influensern redan har, men innehållet och budskapet kan du inte ge influensern fria händer.

Att tänka utanför boxen är bra, men det är inte du som ska bli överraskad.

5. Följ upp, utvärdera och förbättra

För att veta om samarbetet går bra och om målen uppnås behöver och influensern komma överens om vad som ska mätas och när uppföljning ska ske.

Läs också: Varför influencer marketing funkar och listan som guidar alla marknadsförare rätt

Kontinuerliga avstämningar och en agil inställning kommer att bli värdefulla för er båda.

Naturligtvis gäller samma steg om det är influencerns agent eller byrå du pratar med. Kom ihåg att det dock inte är agenten som ska göra jobbet utan influensern så du vill absolut lära känna hen.

Läs också: Krönika: 10 anledningar att ta influencers på allvar