Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 grundläggande SEO-krav du måste ställa på din sajt - ExploreCurate

5 grundläggande SEO-krav du måste ställa på din sajt


Jag borde kanske skriva mer om SEO, men det blir lätt upprepning. För även om du behöver jobba på med ditt innehåll och testa olika vägar att fånga in dina besökare och få dem att göra det du vill så finns 5 saker du behöver vara helt överens om med de som utvecklar din sajt.

Läs också: Evolutionen inom SEO. Superexperten ger en masterclass (video)

1. HTML-taggar

Dina HTML-taggar hjälper sökmotorer att förstå vad som finns på din sida. Du förstår svenska (och alla andra språk du talar), sökmotoralgoritmer förstår HTML-taggar och alla språk.

Läs också: Statistiken som visar varför SEO är så viktigt

2. Meta descriptions

Meta descriptions hjälper sökmotorer att förstå innehållet på dina webbsidor ännu mer. Det är i grunden en sammanfattning av ditt innehåll som ger sökmotorer en snabb översikt över vad som finns på dina webbsidor.

Läs också: 5 viktiga SEO-tips som är direkt avgörande för företagets affärer

3. SEO-vänlig URL

Optimera dina webbadresser för att göra dem SEO-vänliga. Det betyder att du måste se till att de innehåller de målsökord du försöker ranka efter.

Läs också: 15 gratisverktyg som hjälper dig med SEO

4. Användarupplevelsen (UX)

UX omfattar flera delar som t ex webbplatshastighet, navigering, tillgänglighet för både desktop och mobil och allt annat som gör ditt innehåll och webbsidor enkla att använda för de som söker efter något.

Läs också: Den självklara SEO checklistan som alla kan lära sig (uppdaterad)

Googles algoritm har byggts för att vara tillräckligt kraftfull för att avgöra vilka sidor som har bra UX, så du måste se till att dina sidor är lätta att använda, navigera och komma åt.

5. Backlinks

Ju fler sidor som länkar till dig desto starkare är dina chanser att rankas. Naturligtvis är det bästa om en riktigt SEO-stark sajt länkar till dig.

Läs också: Den ultimata guiden för SEO (ladda ner gratis e-bok)

Vill du läsa mer om SEO? Här hittar du alla artiklar om SEO.