Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför behöver ditt företag en ny strategi för kompetensutveckling - ExploreCurate

Därför behöver ditt företag en ny strategi för kompetensutveckling


Det senaste året har vi verkligen fått förändra vårt sätt att arbeta på många plan och det innebär också att vi behöver förändra sättet vi kompetensutvecklar oss och tar till oss nya kunskaper. Det finns goda skäl att se över hur du och dina kollegor fortsätter att lära och utvecklas.

Läs också: 3 saker att tänka på när du väljer onlineutbildning

Det ständiga lärandet är som ett långt träningspass med få tillfällen till återhämtning.

Här kommer 3 perspektiv att utgå från.

1. Åt vilket håll är företaget på väg?

Image result for train direction gif

Även om du har individuella önskemål om vad du vill fylla på med är det företagets riktning som ska sätta förutsättningarna för vad du behöver lära och kompetensutvecklas inom. Det finns stor chans att företaget förändrat eller kalibrerat sina mål, riktning och strategi det senaste året och då behöver ni fundera på vilken kompetens om är relevant att förstärka.

Läs också: #84 Så ska utbildningsföretagen klara den digitala omställningen

2. Ny relevant teknik gör dig konkurrenskraftig

Image result for tech gif

Dagligen kommer det nya verktyg. En liten del av dem är verktyg som du behöver förstå och lära dig. Det är en utmaning i sig, men du behöver kunna hänga upp nya verktyg i ditt kompetensbälte för att fortsätta vara konkurrenskraftig.

Läs också: Vad kan utbildningsbranschen lära sig av mediebranschens digitala transformation?

3. Lär dig jobba ihop på nya sätt

Image result for bad collaboration gif

Pandemin har tvingat oss till nya sätt att jobba ihop, samarbeta och kommunicera. Om du inte behärskar eller känner dig bekväm med verktyg för möten, projekt och workshops mm så kan du snabbt hamna i ett utanförskap.

Läs också: Så ställer du om din karriär till att jobba digitalt

Sist men inte minst. Det kommer inte längre att finnas en HR-avdelning som skickar dig på kurs. Du förväntas att leda dig själv och att hitta kurser, nätverk och forum där du kan inhämta ny inspiration, kunskap och färdigheter. Du förväntas också dela dina insikter och ha en idé om hur du gör det på bästa sätt.