Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Har du fått en inbjudan till den nya sociala plattformen som andas 80-tal? - ExploreCurate

Har du fått en inbjudan till den nya sociala plattformen som andas 80-tal?


Den ursprungliga artikeln innehåll ett oerhört faktafel. Läs hur det slutade många år senare och vilka konsekvenser det fick i slutet av artikeln, markerat med rött.

Läs också: Den ultimata guiden till Clubhouse

Jag fick en fråga från en vän för en vecka sen om jag ville ha en invite till Clubhouse. Det ville jag, men Clubhouse har bara en app för Iphone än och där går en tydlig gräns för mig. Men det som är intressant med Clubhouse är att man fångar upp en av de hetaste trenderna på 80-talet i den fasta telefonins era. Trenden var så het att den kallades för ”heta linjen” och faktiskt var ett tekniskt misstag från Televerket.

Heta linjen – 80-talets Facebook eller Snapchat | SVT Nyheter

Läs också: Därför är jämförelsen mellan liveshopping och TV-shop inte relevant

Därför hamnade jag i Bålsta

Min kompis Greger och jag hängde en del på heta linjen och plötsligt en dag fick vi kontakt med ett par tjejer och det ena ledde till det andra och så tog vi tunnelbanan uppspelta och nervösa. Vi var så förväntansfulla att vi knappt märkte att vi också behövde byta till pendeltåg för att komma fram till tjejerna som tydligen bodde i Bålsta. Bålsta är ju mest känt för att Lasse Åberg har sitt museum där, men det öppnade inte förrän 2002 så där och då var Bålsta helt okänt territorium.

Heta Linjen” firar 30 år | SVT Nyheter

Läs också: Den ultimata guiden till Clubhouse

En hel del läsk och chips senare en trappa ned i ett radhus i Bålsta började det bli dags att tänka på refrängen. Men tågen hade slutat gå och Greger och jag var tvungna att ringa våra föräldrar. Min pappa drog kortaste strået och fick ta vår Volvo 240 och styra västerut till Bålsta. På den långa vägen hem somnade Greger och jag, troligtvis helt utmattade efter all anspänning från dubbeldejten.

Clubhouse: The audio-only social app that has Twitter on alert - CNN

Clubhouse hyllar samtalet

Jag kan förstå idén med Clubhouse och gillar att den tar utgångspunkt i samtalet och inte i att ”visa upp onaturligt vackra bilder på sig själv och sitt liv”. Sen går det såklart att kladda ner en konversation också, men det går ju också att hitta nya vänner. Som Greger och jag gjorde. Även om vi aldrig återvände till Bålsta.

Ett oerhört faktafel

Det oerhörda faktafelet består av att Greger i själva verket återvände till Bålsta flera år efteråt och då hittade sin stora kärlek som idag är hans fru och mamma till hans barn.

Läs mer här: Läs också: Den ultimata guiden till Clubhouse

Läs mer om Clubhouse i artikeln från Vadvivet.se här.

Läs mer om Clubhose i artikeln från Teknifik här.