Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Då hade jag målat kvinnor som Zorn eller vilda djur som Liljefors. Kanske hade jag även fångat leenden som da Vinci. - ExploreCurate

Då hade jag målat kvinnor som Zorn eller vilda djur som Liljefors. Kanske hade jag även fångat leenden som da Vinci.


Läs också: 8 trender 2021 att inspireras av för alla som jobbar med webbdesign

När jag var liten fick jag ofta beröm för mina teckningar. Det berodde mest på att små barn får beröm oavsett hur deras små alster ser ut. Men med det självförtroende som följer med beröm kastade jag mig vidare i mitt konstnärskap. Det tog tvärnit efter en handfull försök med akvarell dagen efter min elvaårsdag då jag fått en stor målarlåda. Tänk om jag då haft tillgång till alla de digitala verktyg finns idag. Det verkar ju omöjligt att misslyckas om man har konstnärsdrömmar.

1. Gratis skola för alla med konstnärsambitioner

Learn to draw all sorts of things on Arty Factory.
Med Arty Factory kan du lära dig alla att teckna och måla allt.

Helt gratis kan du kasta dig in i Arty Factory och ta del av olika lektioner. Här får du lära dig att skissa med blyerts, teckna vilda djur eller grunderna i Egyptisk konst. Här tar du del av allt från teorier om färger till typografins principer. Med mera.

Läs också: 13 designprinciper som gör dig till en bättre webbdesigner

2. Lär dig måla med hjälp av videos

Med Ctrl + Paint kan du som är van att lära dig via videos nu lära dig att måla digitalt

Ctrl + Paint är även det en gratistjänst. Här bygger pedagogiken framförallt på videos. Fokus ligger på digital målning, men du får också handledning i traditionell teckning. Du får även insikter i hur ditt tillstånd och dina tankar påverkar det du skapar.

Läs också: 7 appar som gör dig till en bättre UX-designer

3. Ritskola för kreativa barn

3 months drawing now from drawing stick men to this! Quite proud! :  learntodraw
Drawing Now – lär barnen att rita

Drawing Now är en utmärkt webbplats för barn att börja lära sig rita. Här finns grundläggande lektioner som visar hur man ritar djur och karaktärer. Varje moment har en video som visar de olika stegen. Det finns dessutom mallar och övningar som kan skrivas ut och användas offline.

Läs också: 6 dicipliner av digital design

Källa: Amy-Mae Turner