Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 appar som gör dig till en bättre UX-designer - ExploreCurate

7 appar som gör dig till en bättre UX-designer


UX som står för User Experience är ett samlingsbegrepp för det du kan göra för att användaren enkelt förstår vad du vill att hen ska göra.

Läs även: Skillnaden mellan UX och UI och allt du behöver lära dig om användarfokuserad utveckling

Det krävs en god förståelse för användaren och användarens beteende. UX-experten Alissa Condra beskriver UX-designers roll och kompetens på ett bra sätt.

Being a great designer means being resourceful, considering every part of the product, and never skipping research!

Alissa har listat 7 riktigt bra appar som hjälper dig i UX-processen och gör att du kan arbeta effektivare och få bättre resultat genom att återanvända det som visat sig fungera.

1. Ta redan på vilken teknik som en sajt är utvecklad i

En bra start när man ska förbättra UX på en sajt är att ta reda på i vilken tech stack (utvecklingsmiljö) som sajten är byggd i. Det gör du enkelt genom att skriva in URL:en i Wappalyzer. Se mer på https://www.wappalyzer.com/.

Läs också: Verktygen du behöver för att göra UX-tester

2. Använd användarflöden från andra

UX Archive gör det enkelt för dig att skapa enkla användarflöden genom att man har samlat många på ett och samma ställe. Bara att använda. Se mer på http://www.uxarchive.com/.

UX Archive of user flows for “Signing up”
UX Archive of user flows for “Signing up.”

3. Börja med templates

Uplabs har samlat toppenbra templates för både appar och sajter så att du slipper starta från ruta ett. Läs mer på https://www.uplabs.com/.

Uplabs screenshot

4. Skapa färgpaletter

Olika färgskalor är en bra start för allt designarbete och framförallt är det enkelt att presentera för exempelvis en kund eller andra i teamet. Läs mer på http://coolors.co.

Coolers animated screenshot

5. Bygg style guides och designbibliotek

Med Frontify kan du bygga och spara style guider, bildbibliotek och templates du vill återanvända. Läs mer på https://www.frontify.com.

Frontify screenshot

6. Exportera design till utvecklare

Zeplin gör det enkelt för dig att dela dina skärmdumpar och designelement till utvecklare att börja använda direkt.

Zeplin animated screenshot

7. Skapa front-end kod

Med Layoutit kan du enkelt lära dig att skapa front-end kod. Du kan börja med Bootstrap eller CSS genom att ladda ner det till din egen editor. Läs mer här https://www.layoutit.com/.

Layoutit Boostrap grid screenshot

Läs också: 5 grundläggande UX tips för bättre konvertering som alla marknadsförare borde känna till

Källa: Alissa Condra (Medium.com)