Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 patenterade sätt att förtjäna kundernas förtroende - ExploreCurate

3 patenterade sätt att förtjäna kundernas förtroende


Jakten på nya kunder kommer aldrig att avta, men visst är du med på att de lönsammaste kunderna är de lojala kunderna. Lojalitet är något man förtjänar och det finns 3 patenterade sätt att förtjäna kundernas förtroende.

1. Leverera på dina löften

Var noga med att du har torrt på fötterna när du lovar något i din marknadskommunikation. Det bästa är om du kan överlevera lite. Då uppstår det där riktiga förtroendet. Att inte leva upp till det du lovar får såklart omvänd effekt.

Läs också: Digital grundkurs för H&M, Clas Ohlson, IKEA och alla andra svenska butikskedjor

2. Bygg varumärket i sociala medier

Varumärken som har en tydlig strategi för närvaron i sociala medier och orkar att både ha kontinuitet och överraska med sitt content bygger starka varumärken.

Läs också: 6 sätt att bygga auktoritet kring ett ämne

3. Överträffa i kundservice

En kund förväntar sig att du är närvarande i relationen mellan er. Kundservicen har blivit ännu viktigare och mycket mer komplex i takt med det ökande digitala användandet och nya kanaler.

Läs också: Varför Starbucks är bäst i klassen på digital kundservice

Men oavsett om kundservicen mest består av människor eller AI så är det här du måste överträffa förväntningar och konkurrenter.

Läs också: 3 tydliga exempel på hur AI kommer att förändra kundservice

Källa: ExploreCurate