Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 sätt att bygga auktoritet kring ett ämne - ExploreCurate

6 sätt att bygga auktoritet kring ett ämne


Den bästa försäljningen idag är att vara en auktoritet inom sitt ämne. De kallas influensers när det gäller konsumentmarknadsföring (B2C) och thought leaders när det gäller företagsmarknadsföring (B2C) om man ska förenkla det lite. En del personer och företag har det naturligt, andra behöver ha en strategi. Oavsett, kan det vara bra att vara medveten om att göra det på rätt sätt.

Säljer man skokräm är inte ämnet blanka skor utan snarare framgång i affärer. Ämnet bör alltid vara något som kunderna verkligen eftersträvar.

1. Var den som svarar på kundernas frågor

Grundläggande tips såklart, men se till att du skapar forum och dyker upp i sammanhang där kunderna ställer frågor som du såklart besvarar på med stadig, insiktsfull och vänlig stämma.

Lärarens roll är underskattad. Det är vid katedern den riktiga auktoriteten skapas!

2. Skapa insikter och rapporter

Där kunskap sökes, där ska du och ditt företag vara.

Bästa sättet att säkerställa sin auktoritet är att kontinuerligt publicera tips och insikter om ämnet du driver och se till att de mest trovärdiga rapporterna har din signatur.

3. Bygg och lyft fram de egna profilerna

Företaget kan inte stå som avsändare för allt utan det är viktigt att ha egna starka profiler som både kan ämnet och har förmågan att lyfta ut den.

Företag behöver i princip ”casta” fram sina egna profiler.

7 Ways Entrepreneurs Can Build Thought Leadership with Content - Crunchbase

4. Lyft fram andras expertis

Okej, man kan inte kunna allt och det blir inte heller trovärdigt. Låna och credda andra experters kunskap i ämnet. Dela, kuratera och hänvisa.

Även när du delar andras kunskap så bygger du egen auktoritet i ämnet.

5. Häng med andra coola varumärken

Det handlar också om vilka du och ditt företag samarbetar och syns med. Se till att hänga med de som är trovärdiga i ämnet och kommunicera att ni gör saker tillsammans.

6. Bjud på några hemligheter

Ingen gillar de som besitter kunskap om de inte delar med sig. Så kliv ned från din höga häst och bjud på några värdefulla hemligheter.

Den som uppfattas som ”bjussig” skapar lätt relationer som snart blir till affärer.