Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Mina 5 bästa tips för alla som tröttnat på att jobba hemifrån - ExploreCurate

Mina 5 bästa tips för alla som tröttnat på att jobba hemifrån


Om man vanligtvis jobbar på kontor är man nu förpassad till att jobba hemifrån. Det är en oerhörd omställning för de flesta och inte alls odelat positivt. Tvärtom är vi många som känner att dygnet flyter ihop, ser dubbelt efter femte videomötet i rad och saknar den kreativa, sociala och utvecklande delen av våra jobb. För alla oss kommer här 5 konkreta tips.

Läs också: Så ställer du om din karriär till att jobba digitalt

1. Jobba inte hemifrån

Det kanske enklaste rådet är att inte jobba hemifrån (bara). Variera din arbetsplats. Det är glest lite överallt och det är omväxlande att sitta på ett café, en offentlig byggnad (testa kyrkan, det har inte jag gjort än), hos din friska granne, hyr ett hotellrum (de är superbilliga just nu) eller ute på landet.

Läs även: 10 supertips! Så får du organisationen att fungera när alla jobbar hemifrån.

Att ”jobba hemifrån”, betyder ”jobba digitalt” och det behöver inte betyda hemifrån.

2. Ta sovmorgon

Mer än någonsin behöver du planera dina dagar. Men inte bara efter andras kalendrar. Bestäm dig för att ta en eller ett par dagars sovmorgon i veckan. Det jobbar du ikapp någon kväll eller när det funkar bättre för dig.

Läs också: De 10 bästa apparna för videomöten

Har du svårt att sova så ta en riktigt skön långpromenad innan du tar dagens första kopp kaffe.

3. Sluta tidigare

”- Näe, nu skiter jag i det här. Jag går hem”. Ja, det är svårt att säga högt på kontoret i vanliga fall, men nu kan du säga det när du vill och bara det kan ge lite tillfredställelse. Du kan faktiskt planera in att sluta tidigare någon dag eller två. Återigen, det jobbar du in när det passar dig.

Vad gör man en ledig eftermiddag under en pandemi? Kör ett par extra swipes på Tinder, läs en bok, ta hand om din hydroponiska odling, ring en släkting, laga en extra god middag mm.

4. Boka in sociala digitala fikapauser

Det absolut tristaste med att jobba ”hemifrån” är att inte träffa sina jobbarkompisar. Man kan t o m känna saknad av jobbiga leverantörer och kunder.

Se till att vara den som tar initiativ till sociala digtala fikapauser. Alla kommer att tacka ja. Kanske blir du mer poppis när den här pandemin är över? Kanske gör du fler affärer?

Läs också: 3 saker Covid-19 tvingar att lära dig i jobbet

5. Kopiera fängelsekunderna

Sist men inte minst. Det kommer att finnas en beach kvar även efter pandemin. Se till att ta tag i träningen. Lägg minst 1 h om dagen på hårdträning. Tänk på hur vältränade alla busar ser ut som kommer ut från kåken i filmer.

Inlåsta gangsters lägger mycket tid med skivstången. Till skillnad från dem har du betydligt större areor att röra dig på så ge flåset en omgång också och inte bara biceps.

Källa: Bara jag