Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så ställer du om din karriär till att jobba digitalt - ExploreCurate

Så ställer du om din karriär till att jobba digitalt


Det handlar inte om att ”tvingas jobba hemifrån” utan det handlar om att vi har möjligheten att jobba digitalt.

Att jobba digitalt betyder att vi kan jobba hemifrån, men vi kan också välja att jobba någon annanstans. I klartext: Vi kan jobba därifrån vi vill. Vi behöver inte ens begränsa oss till staden vi bor i eller landet vi lever i. Vi kan söka jobb i hela världen!

Vi kan jobba var som helst i världen

”Många förlorar sina jobb och de unga har svårare att få jobb”. Det är den uppfattningen vi får när vi läser nyheterna, men vi ser samtidigt att det växer fram nya jobb och de jobben borde få mer uppmärksamhet i domedagsmedia.

Vi kan läsa om yrkesområden som medicin och hälsa, datorer och IT, kundservice, utbildning, försäljning och marknadsföring och finansiella tjänster. Det är inga marginalyrken utan breda områden som kan sysselsätta många.

Utvecklingen går alltid framåt

Det är många färre som jobbar på fabrik idag jämfört med på 30-talet. Det är också färre som jobbar med lantbruk, gruvdrift och skogsröjning.

Världen utvecklas, teknik och innovation utvecklas, jobb utvecklas. Vi utvecklas.

I den här infografiken kan vi läsa om 50 olika yrken (+ hur mycket man tjänar) som blivit digitala och var man söker dem.

Man lyfter också fram fördelarna för både de som jobbar och för arbetsgivarna och du får en lista över de företag som erbjuder flest digitala jobb.