Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
8 spel som lär dig eller dina barn att koda! - ExploreCurate

8 spel som lär dig eller dina barn att koda!


Om du själv eller kanske dina barn vill lära sig koda är spel ett bra sätt att lära sig koda. Så istället för att skjuta eller passa en boll kanske du ska styra in på de här 8 spelen.

Lär dig HTML5, JavaScript, Ruby, Java, Rust, C #, PHP och CSS genom att spela kodningsspel!

Att lära sig kodning förbättrar dina logiska och analytiska färdigheter. För att lära sig måste det vara roligt och det blir roligare att lära sig koda om man gör det som ett ”spel”.

1. CodeMonkey

Teacher Notes | CodeMonkey

Först i listan över kodningsspel är CodeMonkey. CodeMonkey är mycket nybörjarvänlig och du får lära dig att bygga dina egna spel i HTML5.

2. CodinGame

10 best computer science edutainment games! | G DATA

CodinGeme är en plattform som erbjuder interaktiva och gratis spel som hjälper dig att lära dig mer än 25 populära programmeringsspråk, inklusive JavaScript, Ruby, Java, Rust, C # och PHP.

3. Flexbox Froggy

Codepip | Learn to code by playing games

Roligast i listan över kodningsspel är Flexbox Froggy. Att lära sig begreppen CSS kan ibland vara lite tråkigt men med Flexbox Froggy kan du lära dig dessa begrepp genom ett enkelt spel.

4. Flexbox-defense

Day 368 - Flexbox Defense #programming #bdx_inc #bdx_coding - YouTube

Flexbox Defense är ett annat kodningsspel som lär ut CSS-koncept. Ditt jobb är att stoppa inkommande vågor av fiender från att komma förbi ditt försvar, med liknande kommandon som i Flexbox Froggy.

5. CodeCombat

Europe Code Week

Ett av de populära kodningsspelen relaterade till JavaScript är CodeCombat. Det designades speciellt för användning av lärare och studenter som ett pedagogiskt videospel som lär ut grundläggande datavetenskap. Den består av pussel och utmaningar som spelare behöver lösa genom att skriva JavaScript-kod.

6. CheckIO

CheckiO - coding games and programming challenges for beginner and advanced

Vill du bygga Python- eller JavaScript på ett roligt och interaktivt sätt? Då bör du definitivt testa CheckIO. Det är ett gratis kodningsspel som passar både nybörjare och avancerade programmerare där du kan förbättra dina kodfärdigheter genom att lösa engagerande utmaningar och roliga uppgifter med JavaScript och Python.

7. Codewars

I wrote a CodeWars Puzzle and it was a disappointing experience | Hacker  Noon

Codewars är en ninjatema-baserad spelifierad online-plattform som hjälper dig att förbättra dina färdigheter med hjälp av olika pussel och kodningsutmaningar. Det finns ett stort antal olika språk inklusive JavaScript, Swift, PHP, Python, Ruby och Haskell.

8. Ruby Warrior

Epic Ruby Warrior Fail - YouTube

Ruby är ett populärt programmeringsspråk som ofta används för webbutvecklingsändamål. Om du är en absolut nybörjare i Ruby är Ruby Warrior det perfekta kodningsspelet för dig.

Källa: Hackernoon