Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 6 handböckerna alla nya företagsledare behöver läsa - ExploreCurate

De 6 handböckerna alla nya företagsledare behöver läsa


Det är tuffare än någonsin för många företag och att starta under pandemitider kräver en hel del färska företagsledare. Vinnie Lauria på VC-firman Golden Gate Ventures har själv en bakgrund som entreprenör och han rekommenderar de här 6 böckerna som inspiration och stöd för unga företag.

Det som böckerna har gemensamt är att de är väldigt konkreta och därför blir praktiska verktyg för den som vill växa sin verksamhet. Sammantaget täcker böckerna in de relevanta områdena kultur, mål & resultatfokus, manegement, försäljning, rekrytering och förhandling.

1. Kultur: Work Rules! by Laszlo Bock

Amazon.com: Work Rules!: Insights from Inside Google That Will Transform  How You Live and Lead (9781455554799): Bock, Laszlo: Books

Kultur äter fortfarande strategi för lunch. Det är företagets kultur som formar allt ett företag gör. Den här boken skriven av förre HR-chefen Laszlo Bock på Google ger verktyg och processer för att förstärka kulturen.

2. Mål och reslultatfokusMeasure What Matters, by John Doerr

Measure What Matters: OKRs: The Simple Idea that Drives 10x Growth eBook:  Doerr, John: Amazon.com.au: Kindle Store

John Doerr är mannen som kopplas ihop med OKR. OKR (objectives and key results) är det målsättnings- och framstegsmätverktyg som många företag försöker använda men få vet hur man använder det bra. Doerr lärde sig om OKR från deras uppfinnare, Andy Grove, hos Intel på 1970-talet. Senare introducerade han dem till Google.

Principen är – ”gör varje mål till en riktig sträcka. Om du bara får 70% av vägen till målet har du fortfarande uppnått mycket.

3. Manegement: High Output Management, by Andy Grove

High Output Management by Andrew S. Grove

Det finns förmodligen ingen bok som förtjänar att kallas bibeln för att hantera teknikföretag. Människor är inte maskiner och de kan inte behandlas som robotar i en monteringslinje, men det var ändå den principen som Andy Grove använda när han byggde Intel.

4. Försäljning: Pitch Anything, by Oren Klaff

Pitch Anything: An Innovative Method for Presenting, Persuading, and  Winning the Deal eBook by Oren Klaff | Rakuten Kobo

Pitch Anything fokuserar på de värdefulla minuter du får för att sälja en till en potentiell kund, investerare eller till och med en teammedlem. Det handlar om att förenkla sina historier och det har visat sig vara effektivt, inte minst i dessa ”videomöte” tider.

Den som inte orkar läsa boken kan få det mest centrala i en sammanfattande Pitch Anything.

5. Rekrytera: Topgrading, by Bradford Smart

Topgrading: The Proven Hiring and Promoting Method That Turbocharges  Company Performance - HRreview

Topgrading är en favorit bland rekryterare och HR-folk. Topgrading ger riktlinjer för att ställa stora intervjufrågor som avslöjande sanningen. En sådan känd fråga är:

”Vilken är den största missuppfattningen andra har av dig?”

Topgrading bjuder på en rad tekniker för att identifiera och utveckla rädd framgångsrika personer.

6. Förhandling: Never Split the Difference, by Chris Voss

Never Split the Difference : Chris Voss : 9781847941480

Författaren Chris Voss arbetade för FBI i gisselsituationer. En av hans förhandlingstekniker är att inte vara en hård förhandlare utan instället lyssna och vara empatisk.

Chriss Voss har en taktik att upprepa den andra personens sista ord.

Hoppas du får nytta av de här böckerna. Börja med den som tangerar ett ämne som du känner att du har mest nytta av att få kloka inspel på just nu.

Källa: Fast Company