Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Mega, Macro, Micro eller Nano? Lär dig mer om de olika influencer kategorierna - ExploreCurate

Mega, Macro, Micro eller Nano? Lär dig mer om de olika influencer kategorierna


Influencermarknaden värderas till över 10 miljarder dollar 2020 och det blir allt mer tydligt att influencers delas in fyra kategorier; mega-influencers, macro-influencers, micro-influencers och nano-influencers. Det handlar naturligtvis om hur stor en influencer är mätt i antal följare, men det finns mer som skiljer de olika influencerkategorierna och som är viktigt för dig som lägger mer budget på influencer marketing.

Mega-influencers

En Mega-influencer är den högst rankade kategorin som har mer än en miljon följare. Mega-influencers är ofta är mer kända än inflytelserika. De har ofta en mycket varierad publik med olika intresse. De är inte nödvändigtvis ämnesexperter men de levererar definitivt mycket räckvidd.

Will Smith makes a splash in the UK with JUST Water -  www.naturalproductsonline.co.uk

Exempel på Mega-influencer: Will Smith går knappt att köpa ett sponsrat inlägg av, men det kan ingå i en större kampanj.

Macro-influencers

En Makro-influencer har följare i spannet 100.000 och en miljon. Macro-influencers har vanligtvis blivit känd genom att ha åstadkommit något i sociala medier, t ex att producera roligt eller inspirerande innehåll. Om du vill nå en bred demografisk målgrupp – som t ex unga kvinnor – är det effektivt att använda en makroinfluencer.

Kylie Jenner accused of COPYING this influencer... - YouTube

Exempel på Macro-influencer: Kylie Jenner debiterar 1 miljon dollar per sponsrat inlägg på sociala medier.

Micro-influencers

En Mikro-influencer är någon som har mellan 1 000 och 100 000 följare. Mikroinfluencer fokuserar på ett visst område och betraktas generellt som en branschexpert eller ämnespecialist. Micro-influencers har starka relationer med sina följare och kan även kallas Thought leader. Att använda en Micro-influencer kan vara väldigt effektivt om ditt företag och kunderbjudande matchar Micro-influencerns ämne.

Exempel på Micro-influencer: Jag är ett bra exempel på en Micro-influencer. Läs mer om möjligheterna att samarbeta med mig här.

Nano-influncers

En Nano-influenser är en relativt ny typ av influenser. De har mindre än 1000 följare. Nano-influencers har ett inflytande inom ett begränsat geografiskt område. Det är vanliga människor som påverkar genom sin ”verkliga” relation med sina vänner och familj och ofta genom användargenererat innehåll i sin egen kanal.

En av fördelarna med att använda nano-influenser är att de har det högsta engagemanget från sina följare. Det är därför många märken börjat lägga större fokus på nano-influenser.

The Ultimate Guide to Local Influencer Marketing in 2020 | by Daniel  Troesch | Better Marketing | Medium

Exempel på Nano-influncers: En lokal ledare i samhället, en person i skolan, föreningen eller bekantskapskretsen som många ser upp till och som aktivt delar sitt liv på sociala medier.

Insikt för dig som ska välja influencer

Som köpare av Influencer marketing måste man förstå att ju större publiken en influencer har, desto mindre fokus på ett ämne och svagare relation med följarna. Så det handlar väldigt mycket om hur bred din målgrupp är. Vill du nå ut till många och har en produkt som attraherar mågna är det såklart bra med räckvidd.

Källa: Kaya Ismail, CMSwire