Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så skapar du en agil miljö för marknadsföring - ExploreCurate

Så skapar du en agil miljö för marknadsföring


Agilt har länge varit en populär term inom tech, men i och med att tech och kommunikation smälter samman har det också blivit ett framgångsrikt sätt att arbets med marknadsföring.

Många företag har för länge sedan rivit den gamla marknadsavdelningen och jobbar mer i tvärteam och i projekt där man involverar olika kompetenser. Just valet av teammedemmar är en viktig nyckel när det gäller agil marknadsföring och principen är att jobba med att ständigt förbättra.

När du jobbar med agil marknadsföring delar du upp projekt i korta och handlingsbara sprints, som är mycket lättare att implementera, spåra och mäta. Genom att ställa upp tydliga mål kan du uppnå dem snabbare.

Du kan också använda agil marknadsföring för att skapa en feedback-loop som säkerställer att ditt team fungerar effektivt och samarbetar bra.

Här får du 4 tips för att skapa en miljö för agil marknadsföring på ditt företag.

1. Välj teammedlemmar noga

Skapa ett team med tvärfunktionella roller så att du får olika kompetenser och erfarenhet.

Tänk som reklambyråerna gör, d v s inkludera de kreativa med de mer analytiska och olika specialister.

2. Viktigt med synlighet

Det låter kanske självklart, men det är viktigt att arbetet blir visuellt i alla aspekter. Det handlar alltså inte bara om det som skapas och är visuellt i sing utan även projektmål, framstegen, målen, arbetsuppgifter, kundinsikter mm.

Använd smarta digitala verktyg, men se till att använda fysiska tavlor. Jobba med stora ytor.

3. Träffas ofta

En av de stora hoten för ett team är att man inte träffas tillräckligt ofta. Risken är stort att annat prioriteras och bristen på tid, interaktion och inte minst feedback kan få den bästa att ledsna.

Träffas och brainstorma, uppdatera och peppa varandra. Det behöver absolut inte vara långa möten, men däremot ska det finnas en tydlig poäng med mötet. Det är bättre med fler korta möten än färre och längre.

4. Lär av misstagen

Själva identiteten av agilt är att testa och lära av misstagen. Jobba iterativt, utvärdera arbetsflöden, mål och framsteg.

Om något inte fungerar är det viktigt att identifiera förbättringar innan du går vidare till nästa sprint.

Så länge du utvärderar framsteg och genomför förbättringar kan du minimera dina risker och maximera intäkterna från dina kampanjer. Men om du ignorerar problem eller inte objektivt utvärderar strategier kommer du att ha svårt att dra nytta av arbetsprocessen.

Källa: TNW