Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Statistiken om Instagram som alla marknadsförare behöver förstå - ExploreCurate

Statistiken om Instagram som alla marknadsförare behöver förstå


Instagram är en huvudkanal för många konsumentföretag, men vår kunskap om marknadsföring i kanalen är fortfarande ung. Därför är det viktigt att ta del av statistik och insikterna som följer med den. Här kommer 7 riktigt intressanta insikter.

Instagram Stories och Story-annonser är de bästa sätten som Instagram erbjuder oss marknadsförare idag.

1. Hur många stories ska man publicera?

I genomsnitt publicerar en majoritet av varumärkena 7 till 8 stories på en månad. De större profilerna publicerar också fem gånger fler stories än de mindre profilerna med några följare.

Medan varumärkena med stora profiler publicerar nästan 15 stories per månad, publicerar de med mindre än 5000 följare bara 3 till 5 stories på en månad.

Man kan säga att antalet följare och varumärkets storlek i hög grad påverkar dess förmåga att publicera stories. Men om du lägger ut flera stories per dag får du mer utrymme att vara kreativ.

Data visar att varumärken kan publicera upp till fem berättelser per dag och ändå behålla 70% av publiken.

2. Video stories skapar högre intresse

Det råder ingen tvekan om att människor föredrar videor framför bild och text. Faktum är att folk oftast ”spolar fram” fram bildhistorierna. Videostories ger en bättre upplevelse och mindre ”snabbspolning”.

Anta att du vill öka din produktivitet. I så fall bör du ta med videor i dina Instagram-stories, eftersom de är mer engagerande och fångar tittarnas uppmärksamhet snabbare samtidigt som du håller dem engagerade under en längre tid.

Data avslöjar att bildberättelser har en genomsnittlig utgångsgrad på 5,64%, vilket är högre än utgångshastigheten för videostories – cirka 5,54%.

Den här metriken anger hur många tittare som har stängt dina stories. Den visar m a o vilka som tycker att dina berättelser är ointressanta!

3. Lägg mest ambition på dina 3 första stories

De tre första berättelserna är där du kan fånga intresset hos befintliga och potentiella kunder. Siffrorna har visat att de tre första berättelserna har de högsta utgångsnivåerna. Därefter lämnar bara ett fåtal berättelser.

Den första Instagram-berättelsen har den högsta lämningsgraden som är cirka 12,99%. Det följs av bortfall på 9,75%, ungefär efter den andra berättelsen, och cirka 8,12% efter den tredje berättelsen. Därefter sjunker bortfallet drastiskt till 6,70%, 4,07% osv.

När dina tittare når din fjärde eller femte berättelse är det osannolikt att de lämnar innan de ser hela berättelsen.

Var särskilt uppmärksam på dina tre första berättelser. De ska vara väl utformade och intressanta nog för att fånga din publiks uppmärksamhet.

4. Etablera en personlig tonalitet

För att hålla publiken engagerad i hela Storyrullen, särskilt efter de tre första berättelserna, måste du skapa en personlig tonalitet som gör ditt varumärke igenkännligt för publiken.

Målet är att var och en av din målgrupp blir mer kopplad till ditt varumärke och få inblick i hur ditt företag, tjänster och produkter kan hjälpa till att lösa ett problem.

5. Ha med videos i dina Story annonser

När det gäller Instagram Story Ads är video återigen ett viktigt format.

Klickfrekvensen för Video Story-annonser är nästan dubbelt så stor som CTR för vanliga Story-annonser. För att vara exakt erhåller video Story-annonser en genomsnittlig klickfrekvens på 0,59%, medan Story-annonser med bilder når en genomsnittlig CTR på 0,29%.

6. Ha tydliga mål med dina Story-annonser

Ett annat bra sätt att öka ditt Instagram-engagemang är att hålla historierna enkla och tydliga och med ett tydligt mål.

Ställ dig själv följande frågor:

  • Vad vill jag uppnå med min Instagram Story-annons?
  • Vad vill jag kommunicera och till vem?
  • Vad vill jag att användare ska göra: klicka, kommentera, dela?

Rapporten nedan visar att 39,58% av Story-annonser har satt länkklick som mål, medan 30,66% annonser syftar till konverteringar.

7. Se till att du får feedback från dina följare

Viktigast av allt är att kontrollera om din marknadsföring på Instagram fungerar eller inte. Det bästa sättet att göra det är att få ärlig feedback från dina följare.

Du bör alltid hålla ett öga på hur dina tittare reagerar på dina inlägg, berättelser och IG Story-annonser och analysersa regelbundet. Datan visar vilka berättelser som uppskattas: videorna eller bilderna, de med lång text eller de med mindre text, de med hashtags eller de med emojis osv.

Förbättra dina strategier längs vägen och håll siffrorna uppe. Lycka till med ditt fortsatta arbete i Instagram-flödet.

Källa: Social insider