Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 exempel på marketing automation som gör det enklare att förstå nyttan för marknadsförare - ExploreCurate

7 exempel på marketing automation som gör det enklare att förstå nyttan för marknadsförare


 

📥📥📥📥📥📥📥

Kan man automatisera marknadsföring? Nej, inte allt såklart. Begreppet marketing automation måste brytas ned för att bli konkret.

Här är 7 exempel på ”automatiserad marknadsföring”, d v s processer där marknadsföraren kan skapa automatik.

1. Chatbots

All fler använder chatbottar och inte minst företag med Saas-tjänster. Det viktigaste en chatbot bidrar med är snabbhet och det är vad många otåliga kunder efterfrågar. Rätt uppsatt kan en chatbot generera både merförsäljning och nyförsäljning.

2. Schemalägg arbetet med social media

Sociala medier är ett måste för alla företag som vill attrahera i första fasen av ”funneln”. Grunden för framgångsrik sociala medier arbete handlar om ett väl genomarbetat schema för när och vad och varför ska postas.

3. Behovsanpassade e-postkampanjer

Envägskommunikation är aldrig bra. Genom att koppla e-postutskick till engagemang från användarna ökar effekten markant. Möjligheten att automatisera är bara en fråga om ambition.

4. Automatiserad rapportering

Vi dränks i data och har ofta fler KPI:er och mätetal än vi kan hantera. Då är det bra att automatisera rapporteringen så att vi får det vi behöver när vi vill ha det och där vi vill ha det.

5. Säljaktivering

När marknadsföring och försäljning ska gå hand i hand är timing och snabbhet viktigt. Automatisering möjligör det. Här finns det mycket att optimera för de flesta företag.

6. Kundinsikter

Ju mer vi vet om våra kunder, desto större chans att vi kan attrahera dem. Men det är mycket information att hålla reda på och här finns det systemstöd för att automatisera.

7. CRM

CRM-systemen har blivit allt smartare och är inte längre bara ett gränssnitt där vi matar in information om våra kunder utan också ett användbar källa för kundbearbetning. Automatiseringen ligger framförallt i att vi inte behöver mata in all information längre.

Källa: Daniel Threfall, B2Bcommunity