Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så använder du Instagram för din e-handel - komplett kunskap om alla möjligheter - ExploreCurate

Så använder du Instagram för din e-handel – komplett kunskap om alla möjligheter


📸📸📸📸📸

Instagram har blivit en av de viktigaste kanalerna för många e-handlare och framförallt inom mode och skönhet. Det finns flera sätt som du kan använda Instagram, men det tar lite tid att sätta sig in i så ta dig tid att lära dig och testa, testa, testa.

Instagram TV

Instagram TV (IGTV) är besläktat med YouTube där en ”Creator” (Instagrams term) har sändningstid. Medan andra videor på Instagram är 15 sekunder (Stories) eller en minut (videoflöden), tillåter IGTV upp till 10 minuter för vanliga företagskonton och upp till en timme för verifierade konton.

Se skärmdumpen nedan från Benefit Cosmetics där företagets Instagram-konto har en flik för IGTV-videor.

Videos on IGTV can be 10 minutes for regular business accounts.

Videos on IGTV can be 10 minutes for regular business accounts.

IGTV kan driva försäljningen på flera sätt. Benefit Cosmetics ovan använder (i) marknadsföring via influensers genom att föra fram framstående personligheter, (ii) instruktionsvideor och (iii) en ”helt ny produkt!” tillkännagivande för att marknadsföra ett nytt objekt.

Ett annat exempel nedan är från The Happy Pear, en vegetarisk restaurangkedja och livsmedeltillverkare på Irland. Grundarna, tvillingarna ”Dave och Steve”, tar en mer humanistisk inställning till IGTV. De använder kameran för att visa recept, matlagning bakom kulisserna och vara värd för frågor och svar – alltid hjälpsamma och med lågbudget är sätt att få kontakt med en publik.

The founders of The Happy Pear, a vegetarian-based restaurant chain and food manufacturer, use IGTV to show recipes, behind-the-scenes cooking, and host Q&As.

Grundarna av The Happy Pear, en vegetarisk baserad restaurangkedja och livsmedeltillverkare, använder IGTV för att visa recept, bakom kulisserna och laga värd för Q & As.

Instagram Stories

Stories efterliknar Snapchats bild- och videobildspel som försvinner om 24 timmar. Nu rapporterar mer än 500 miljoner människor Instagram Stories dagligen. Varje berättelse visas 15 sekunder – vilket gör det till ett enkelt, förbrukningsbart sätt för handlare att dela videor.

Det finns många sätt för e-handelsföretag att visa upp deras varumärke och produkter under 24 timmar. En enkel video bakom kulisserna är ett bra exempel, som exemplet nedan från Hotsy Totsy, en vegansk återförsäljare av hudvård.

Instagram utökar ofta inventeringen av interaktiva objekt som du kan lägga till i Stories, som klistermärken, musik, geotaggar, filter och mer.

Stories fungerar bäst för konton med minst 10 000 följare, eftersom Instagram aktiverar funktionen ”Swipe up” på den nivån. Användare sveper vanligtvis snabbt genom Stories. Så var inte rädd för att lägga upp mycket innehåll. Experimentera med nya idéer.

Instagram Live

Instagram Live streamas live i avsnittet Stories i appen. Du kan tillämpa vilken strategi som helst från Stories, men istället för förinspelad eller skriven ska den vara live. En populär trend 2020 är att ha samtal med dina kunder kring dina produkter. Du kan också svara på direkta frågor om dina produkter och spela in dem för dem som inte kunde delta.

Livevideon försvinner om du inte delar uppspelningen till en berättelse. Att marknadsföra en kommande Instagram Live kan öka närvaron. Gör detta genom att påminna följare i dina flödesinlägg om att du kommer att sändas live, med hjälp av nedräkningsklistran på Stories och genom att hålla ett konsekvent Live-schema, till exempel varje tisdag kl. 21.00.

Video Posts

Den ursprungliga metoden för att lägga upp videor på Instagram är via ett kontos flöde. Flödesvideor kan vara upp till en minut. Allt längre flyttas till IGTV. Fördelen med att publicera här är att videon lever på ditt kontos viktigaste visuella flöde, vilket vi kan se i exemplet nedan från återförsäljaren Heyday Skincare. Videor visas i kontoets huvudflöde, markerat med en kameraikon längst upp till höger på inlägget.

Videos posted in an account’s feed can run one minute. A camera icon in the top right of the post indicates it’s a video, not a photo.

Videor som läggs upp i ett kontos flöde kan ta en minut. En kameraikon högst upp till höger i inlägget anger att det är en video, inte ett foto.

Videor spelas automatiskt upp i flödet, men utan ljud, från början. De flesta användare klickar inte för att spela ljud. Så se till att dina videor har undertexter eller är förståliga utan ljud.

Instagram Reels

Reels, Instagrams senaste tillskott till sina videoutbud, liknar TikTok. Det låter användare spela in och redigera kortformade videor med ljud.

Instagram säger: ”Reels ger människor nya sätt att uttrycka sig, upptäcka mer av vad de älskar på Instagram och hjälpa alla med ambitionen att bli skapare att ta centrum.”

Instagram Reels vs TikTok. What's the difference? - Tech

Men Reels har ännu inte blivit väl mottagna av företag.

”De första reaktionerna på Reels, Instagrams senaste framsteg i kortformat videoinnehåll och ett direkt svar på TikTok, är överväldigande och uppriktigt sagt förvirrande”, säger Gootens Mark Kapczynski. ”Funktionen kombinerar all nuvarande funktionalitet på Stories – som gör det möjligt för användare att lägga till en montage av foton och videor med tillagd text, filter och musik – och klämde in dem i ett separat, komplicerat gränssnitt. I början är det oklart vem Reels egentligen är för. ”

Hittills har videor på Reels ofta efterliknat TikTok. Dessa inkluderar danser, handledning, vardagsliv, samt knäppa och engagerande föremål.

Kom ihåg!

Instagram-video är billigt. Det finns inget behov av professionella produktioner med högdollarutrustning. Gör-det-själv-videor är vanligtvis de mest populära. Du kan också skapa en video och beskära och klippa den så att den passar olika platser på Instagram.

Källa: Kaleena Stroud, Practical Ecommerce