Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 8 viktigaste KPI:erna för alla digitala marknadsförare - ExploreCurate

De 8 viktigaste KPI:erna för alla digitala marknadsförare


 

📏📏📏📏📏📏📏📏

Låt oss inte glömma bort att den stora poängen med digital marknadsföring är att våra aktiviteter är mätbara. Det är inte resultatet av den enskilda kampanjen som är viktigt utan möjligheten att utvärdera och optimera. Men det där är på taktisk nivå. Strategiskt är det 8 KPI:er som gäller.

Free Gamla biljard bollar 1 Stock Photo - FreeImages.com

1. Leads

Att generera leads är en av de svåraste och viktigaste uppgifterna för all digitala marknadsförare. Det handlar om att hitta eller skapa leads – d v s personer som är potentiellt intresserade av din produkt och kan omvandlas till betalande kunder.

1-1/2" Mini Pool Ball Individual Replacement - #2 Ball - Walmart ...

2. Kvalificerade leads

Att mäta dina ”kvalificerade leads” är nästa steg i leadsarbetet.

Kvalificerade leads är leads som du har sett någon nivå av engagemang från – de är inte längre ”potentiellt” intresserade av din produkt, de har faktiskt visat engagemang på något sätt och ska nu lämnas över till säljteamet.

Så här räknar du fram hur bra du är på att skapa kvalificerade leads:

(Kvalificerade Leads / Totalt antal Leads) x 100 = Kvalificerade leads KPI

3-Ball | Another shot of the pool table at work. | Bart Heird | Flickr

3. Return on marketing investment (ROMI)

Som det framgår av namnet skiljer sig inte ROMI mycket från den mer kända metoden för avkastning på investeringar (ROI). Men det fokuserar mer specifikt på marknadsföringsinvesteringar – ROMI-metric mäter hur mycket intäkter en marknadsföringskampanj genererar jämfört med kostnaden för att driva den kampanjen.

ROMI beräknas med hjälp av denna formel:

ROMI = (inkomst från marknadsföring – kostnad för varor – marknadsföringsutgifter) / marknadsföringsutgifter) * 100.

Om ROMI är mindre än 100%, betyder det att dina marknadsföringsinvesteringar kostar verksamheten, men om det är mer än 100% var pushen lönsam.

Close White Billiard Ball Hitting Billiard Ball Number Four Get ...

4. Referrals

Företag försummar ofta spårningsreferenser, men det är en viktig del inom digital marknadsföring.

Den vanligaste versionen av ett online-referralsprogram börjar med att en kund registrerar sig för programmet och bjuder sedan in sina vänner eller följare via en unik referenslänk eller kod. Uber och AirBnB är kända för att ha använt referralssystem som deras huvudsakliga strategi för att locka kunder – genom sina processer fick varje anmäld vän en rabatt för tjänsten, vilket hjälpte till att öka kundbasen.

För att spåra sådana hänvisningar är allt du behöver ett Excel-kalkylblad, eller så kan du använda Google Analytics, förutsatt att du har en unik kod för varje ny besökare.

Du kan också beräkna hastigheten för hänvisningar med formeln:

Totalt antal kunder / Antal hänvisningar = Referensfrekvens

Billiards Billiard Ball - Free image on Pixabay

5. Brand awareness

Brand awareness handlar om hur väl konsumenterna känner till ett varumärke. Det kan vara den mest vaga statistiken på denna lista, eftersom det är svårt att bedöma hur många som har hört talas om varumärket. Men det är särskilt värdefullt när det matchas mot konkurrenternas varumärken.

För att bedöma varumärkesmedvetenhet kan marknadsförare först spåra antalet omnämnanden som deras varumärke genererar på nätet, inklusive i sociala mediaposter, bloggar etc. Detta kan spåras genom olika övervakningsverktyg för sociala medier, inklusive MentionHootsuiteBuzzSumoAwario etc. 
Du kan sedan också matcha samma mätvärden mot dina konkurrenter för att få en uppfattning om jämförande röstandel.Amazon | スターリングゲーム交換用ビリヤードボール# 6 | Sterling ...

6.  Testimonials och reviews

Vittnesmål och recensioner är också kända som ”word-of-mouth-marknadsföring”. Varje företag bör uppmuntra recensioner och recensioner som kan bli avgörande när en potentiell kund söker efter ditt varumärke eller produkt online. Och naturligtvis är dessa också värda att mäta.

Med hjälp av verktyg som Reputology eller ReviewTrackers, kan du identifiera ditt varumärkes recensioner, samla dem på ett ställe och mäta deras tillväxt varje månad.

7-Ball Pool Rules and Strategy

7. Cost of customer acquisition (CAC)


CAC beräknas med formeln: 
Belopp som spenderas på lead generering / Antal nya kunder som ett resultat av lead generering = Kostnad för kundförvärv8-ball | Allt om BiljardAllt om Biljard

8. Customer lifetime value (CLV)

Kundens livslängdsvärde visar hur mycket intäkter varje kund ger till ditt företag, inte bara vid varje köp utan genom hela din relation. CLV visar hur många kunder du behöver för att göra vinst.

Att öka kundernas livstid är viktigt eftersom det vanligtvis är billigare att behålla en befintlig kund än att konvertera en ny.

Den enklaste formeln för att mäta CLV är följande:

Kundintäkter per år x Förhållandet i år – Totala kostnader för att förvärva och behålla kunden = CLV

Källa: Aleh Barysevich