Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De rationella stegen för alla startups som behöver förbättra kassaflödet - ExploreCurate

De rationella stegen för alla startups som behöver förbättra kassaflödet


 

🤮🤮🤮🤮🤮

När det blåser snålt kan företag hamna i limbo för att det helt enkelt inte finns tillräckligt mycket pengar i företagets kassa. Den här situationen hamnar startups ofta i och i dessa tider är det många företag som hamnar i en tuff situation.

Kassabrist behöver inte betyda slutet, men det kräver att man tänker rationellt. Här kommer tips på en rationell ordning över hur man behöver agera.

1. Follow the money

En startup har ofta en idé om affären, men är inte där än. Affärsmodellen är konstruerad för att skala, men inte maximera här och nu. Identifiera vilken typ av pengar som kommer in just nu även om de inte ligger i linje med affärsmodellen och lägga mer fokus på att öka just de intäkterna. 

2. Bootstrap

En klassisk startupterm som är väldigt rationell och effektiv. Se till att ta bort alla kostnader som inte driver försäljningen och det absolut nödvändiga för att upprätthålla det du säljer. Var stenhård.

3. Intäkter före kostnader

När kassaflödet är tight gäller det att ha koll på att intäkterna kommer in INNAN kostnaderna betalas ut. Fakturera tidigt, förfakturera, ge kunderna fördelar om de köper mer nu. Dela upp betalningarna, förhandla fram bättre betalningsvillkor från 20 dagar till 60 dagar.

4. Alla man på däck

Nu är inte tider att vara noggrann med vilken roll man har. Alla måste hjälpa till med att få in affärerna. Tänk på att alla kan bidra i den digitala försäljningen!

5. Förbered dig på att växla upp

Efter regn kommer sol och de som är snabba att växla upp kommer att ta marknadsandelar. Se till att ha en plan för att erövra världen igen när det vänder!