Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 tips hur företaget bör kommunicera i kris - ExploreCurate

10 tips hur företaget bör kommunicera i kris


 

😑😒🙄🤨🤔🤫😳☹😖

Kommunikation är svårt och i krissituationer är det ännu svårare. Men hur väl företaget kommunicerar både internt och externt är superviktigt nu när det råder stor osäkerhet om det mesta. Det är nu vi märker vilka företag som är väl förberedda och har förmågan att kommunicera och vilka som fallerar. Det är nu företagens förmåga att kommunicera prövas. Det är nu de kommunikativa ledarna kliver fram.

Här är 10 tips på vad ditt företag behöver tänka på.

1. Var tydlig och fokusera på fakta

När osäkerheten är hög och känslorna i svall kan fel information snabbt skada. Så se till att du fokuserar på fakta och inte spekulerar.

2. Var relevant och regelbunden

Fokusera bara på det som är relevant och se till att kommunikationen blir regelbunden i nivå med vad som kan förväntas.

3. Var förstående och empatisk

Låt folk veta att du lyssnar och att du bryr dig. Även om du kanske inte kan förändra saker, kan du uttrycka kunskap om deras utmaningar och medkänsla.

4. Var mänsklig

Ingen vill kommunicera med en robot. Var öppen med att det finns frågor som inte kan besvaras, som ni tycker är svåra.

5. Ena människor

Vi sitter i samma båt. Vi vinner och förlorar tillsammans.

6. Ge den stora bilden

När allt är osäkert så får vi tunnelseende. Försök att beskriva den stora bilden. Flera perspektiv och allra helst det där helikopterperspektivet.

7. Var pragmatisk

Låt människor veta vad du behöver av dem och hur de kan hjälpa. Du kan be alla fokusera på kunderna samtidigt som du är mån om att alla ska ta hand om sig själva. Det behöver inte vara en motsättning.

8. Inspirera!

Engagemang får bränsle av motivation. Injicera ny kraft i företagets mission. Visa att företaget är kommittade till att hitta lösningar.

9. Var selektiv

Välj dina ord omsorgsfullt. Försök att överväga olika formuleringar beroende på vem du talar till. Undvik allt för stora adjektiv.

10. Håll ihop kommunikationen i alla kanaler

Företag har många kanaler och röster. Se till att hålla ihop kommunikationen. Jobba med Q&A och se till att alla som arbetar med kommunikationen är i synk.

Ledarens viktiga röst

Som ledare har du en viktig röst när du hjälper människor att hålla sig lugna, fokuserade och engagerade. Var tydlig, kontinuerlig och fokusera på fakta samtidigt som du behöver vara mänsklig och visa empati. Samla människor och hjälpa dem att se den större bilden, ett bredare sammanhang. Ge konkreta förslag och lämna öppet för pragmatiska lösningar. Hjälp människor att hitta hopp i kaoset och lugnet i stormen.

Källa: Forbes