Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför måste alla "influensa" influencers ta sitt ansvar - ExploreCurate

Därför måste alla ”influensa” influencers ta sitt ansvar


 

💩💩💩

MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) är nog den mest baktalade myndigheten just nu och visst Generaldirektör Dan Eliasson gjorde ett direkt svagt framträdande i TV nyss enligt mig. Men det är ju inte Dan Eliassons fel att vi har Covid-19 och för tydlighetens skull var det inte heller Dan Eliasson som tände eld på skogen förra sommaren.

Nej, anledning till att MSB nu får 75 miljoner kronor för att informera om 4 saker till de svenska hushållen är till stor del alla ”influensa” influencers fel. Personer som tycker sig ha rätt att sprida information utan faktakoll. Ogenomtänkt, kanske i panik (vilket är förståeligt), men även ett nyttjande av situationen för att föda sin följarskara med oansvarigt innehåll.

De 4 sakerna som hela presskonferensen handlade om idag handlade om att 1) inte gå till jobbet om man känner att man har symptom 2) inte hälsa på i äldre- och sjukvården 3) skydda och hjälpa äldre och sjuka och 4) tvätta händerna med varmt vatten och tvål.

Inte enkelt, men absolut ingen komplex information. Allt går att läsa om på Krisinformation.se.

Mycket bättre att använda Sveriges pengar till att få fram skyddsmaterial och mer resurser för att stoppa smittspridningen och ta hand om de sjuka.

Sluta ”influenca om influensa” om du inte är en expert. Och det är du INTE.