Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 dicipliner av digital design - ExploreCurate

6 dicipliner av digital design


 

🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊

Jag skriver ofta om digitala designtrender och nu inför 2020-talet är det både nyheter, vintage och en hel del som utmanar traditionella designregler. Men låt oss först bottna i vad vi menar med digitala design.

Läs också: 10 designtrender för varumärken och företagslogos

6 dicipliner av digital design

Först och främst handlar det såklart om den (1) visuella helheten. Det första intrycket av t ex en webbplats eller app. Sen har vi (2) typografin som är viktig för läsbarheten. Hur enkelt eller komplext det är att (3) navigera är viktigt för hur (4) intuitiv den digitala upplevelsen är och som i slutändan handlar om att få användaren att göra det man vill att hen ska göra. Sen har vi det (5) responsiva för att det ska fungera på alla typer av skärmar och så slutligen (6) färgschemat.

Läs också: 10 grundläggande regler som alla webbdesigners känner till

I den här infografen får du som en bonus 10 digitala designtrenderna för 2020-talet. Jag gillar det som utmanar och det konstnärliga kommer tillbaka. Svarta bakgrunder vet jag inte om jag är så förstjust i, men det kanske är en fluga som försvinner snart.

Källa: Microcreativs