Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Facebooks viktigaste förändringar 2020 som alla marknadsförare behöver känna till - ExploreCurate

Facebooks viktigaste förändringar 2020 som alla marknadsförare behöver känna till


 

🗨🗨🗨🗨🗨🗨

Facebook är den viktigaste plattformen för alla marknadsförare och det är en utmaning som marknadsförare att hänga med i alla förändringar och nyheter som giganten ständigt kommunicerar. Här är de viktigaste förändringarna du behöver känna till nu under 2020.

1. Grupper

Under de senaste åren har Facebook satsat stort på sin samhällsdrivna gruppfunktion. Man öppnade möjlgheten för varumärken och publicister 2017 och har lanserat en serie nya verktyg och möjligheter för användarna. I juli 2018 lanserade Facebook Watch Party för alla grupper, en videofunktion som gör att flera användare kan titta på och kommentera samma video i en Facebook-grupp samtidigt. Följande månad öppnade Facebook sina pixlar för annonser för ett begränsat antal grupper och sa att de planerade en bredare utrullning under de kommande veckorna.

Bildresultat för facebook groups

Det kom inte som en överraskning när Facebook i början av 2019 meddelade att det skulle göra ”Groups” till ett centralt fokus för sin plattform. Efter att ha granskat fliken Grupper med en ny design fick Facebook-grupper en enorm tillväxt under 2019, där användare lättare kunde upptäcka mer relevant innehåll. Fliken Grupper visar nu ett personligt aktivitetsflöde i alla dina grupper, och upptäcktsverktyget visar förbättrade rekommendationer så att användare snabbt kan hitta intressegrupper.

Bildresultat för google news feed groups

Facebook-grupper erbjuder en möjlighet för varumärken som är villiga att lägga tid och ansträngningar på att bygga en community via plattformen. Facebook-grupper skapar inte bara ett direkt engagemang med följare, utan de ger varumärken som använder dem mer exponering på appen med inlägg och diskussioner från grupper synliga i News Feed.

2. Annonsering i Messenger

Facebook lanserade annonser i Messenger 2016 och själva annonsprodukten har sedan dess genomgått en serie uppgraderingar och förbättringar som kommer att göra det till en värdefull kanal under 2020. Messenger-annonser fungerar som annonser på andra Facebook-plattformar.

Bildresultat för facebook messenger ads

Annonsörer kan använda samma reklam för Messenger som redan används för Facebook och Instagram. Publiken kommer att se annoinserna under fliken Chattar i sin Messenger-app. När de klickar på en annons skickas de till en detaljerad vy inom Messenger med en uppmaning som tar dem till den destination du valt – oavsett om det är din webbplats, app eller en dialog med ditt företag.

3. Stories-annonser

I oktober släppte Facebook en ny funktion som gör det möjligt för annonsörer att använda Stories-annonser för att starta konversationer i Messenger

Användare kan svepa upp Stories-annonser som har en ”Skicka meddelande” uppmaning för att starta en konversation med företaget i Messenger utan att lämna appen de är i. Och för företag med flera Facebook-appar anslutna till Messenger-plattformen blir det lättare att välja vilken app de vill använda för sina klick till Messenger-annonser.

Bildresultat för facebook stories format

Eftersom användningsmönstret går mot en mer personlig meddelandeupplevelse, kommer varumärken som är fokuserade på en-mot-en-kommunikation med konsumenterna att ha en fördel

Bildresultat för facebook instant experience

4. Instant Experience

Instant Experience-annonser, tidigare kända som Canvas-annonser, visas som helskärmsannonser direkt och är mobiloptimerade. Inom Instant Experience kan användare titta på engagerande videor och foton, svepa genom karuseller och utforska livsstilsbilder med taggade produkter allt i en enda annonsupplevelse. Facebook har också lagt till nya mätvärden för Instant Experience i Annonshanterare. De nya statistiken ger annonsörer mer inblick i de viktigaste ”drop-off” punkterna i en annons och är tillgängliga för kampanjer som implementerar Instant Experience och Lead Ads.

5. Dynamiska annonser

Dynamiska annonser, som lanserades 2019, är Facebooks maskininlärningsannonsenhet som levererar en personlig version av annonsen till alla som ser den, baserat på vilka annonstyper de mest troligt svarar på. Formatet är tillgängligt för alla kampanjer som använder mål för katalogförsäljning, trafik och omvandlingar.

Bildresultat för facebook dynamic ads

Enligt ett Facebook-test levererade Dynamic Ads i genomsnitt 34% förbättring av inkrementella ROAS, 10% förbättring i lift och 6% lägre kostnad per inköpstillfällen jämfört med karusell-annonser

6. Creator Studio

Bildresultat för facebook creator studio

Facebook lanserade Creator Studio 2018 för utgivare och skapare som hanterar videoinnehåll. År 2019 genomgick verktyget en serie uppdateringar och förbättringar för att hjälpa till att stödja varumärkes- och samarbetsprojekt för mätning och analys. Verktyget i sig ger marknadsförare en one-stop-shop för att publicera, schemalägga inlägg, hantera, tjäna pengar och mäta innehåll på Facebook-sidor och Instagram-konton.

Källa: Martech