Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Är "deepfake" den nya trenden i sociala medier? - ExploreCurate

Är ”deepfake” den nya trenden i sociala medier?


 

🦊🦊🦊

Deepfake har blivit allt populärare i olika sammanhang. Inte minst när det gäller porr där kända personers ansikten dyker upp i olika sexfilmer. På adultdeepfakes.com kan du t ex välja vilken kändis du vill se i en sexakt.

Tekniken bakom deepfake gör det möjligt att placera ett annat ansikte som ett ”lager” över ansiktet i en video. Nu när och tekniken blir bättre och bättre med AI verkar både TikTok och Snapchat hänga på trenden. 

Är den nya trenden deepfake rolig, farlig eller harmlöst?

Den här tekniken är också den som man tror kommer att göra videobevisning omöjlig. Tänk när tekniken blir så bra att det inte går att urskilja vem som egentligen är med i filmen?

Snapchat lanserar Cameo feature

Bildresultat för cameo feature snap

TikTok’s nya deepfake funktion

TikTok har kopierat den kinesiska appen ZAO, som gör det möjligt för användare att ladda upp ett foto på sig och sen addera det i olika filmscener. TikTok tar tekniken ett steg till när användarna uppmanas att ladda upp foton med olika vinklar på sig själv.

TikTok deepfake tool

Frågan är hur många deepfake videos vi kommer att få se i flödet den närmaste tiden.

Källa: Andrew Hutchinson, Social media today