Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
8 sÀtt att samla in kundinsikter - ExploreCurate

8 sÀtt att samla in kundinsikter


 

🐘🐘🐘🐘🐘🐘🐘🐘

Det pratas mycket om vikten av att förstÄ kunden, att samla in kundinsikter. Nycklarna Àr att förstÄ vilka kunderna Àr, vad kunderna vill ha och söker efter och hur kan vi hjÀlpa dem.

MÄnga företag erbjuder kunderna att lÀmna reviews, men har ingen systematisk process för att analysera och agera pÄ kundernas feedback

Det handlar m a o att lyssna pÄ kunderna och det kan man göra pÄ mÄnga sÀtt. HÀr kommer 8 sÀtt att samla in kundinsikter.

1. Prata med kunderna

Bildresultat för phonecall

Det enklaste sÀttet att fÄ kundinsikter Àr att prata med kunderna. Det behöver inte vara komplicerat, men det behöver göras med kontinuitet. LÄt alla i företaget ringa en kund varje vecka och be om feedback. Samla feedbacken pÄ ett stÀlle och dela sÄ att alla kan ta del av de viktigaste insikterna.

2. Testa pÄ kunderna 

Bildresultat för testing

Ibland kan det vara bra att fÄ feedbacken innan du lanserar en ny produkt (eller tjÀnst).

3. Prata med support och kundtjÀnst

Ofta handlar det om att företaget Ă€r för uppdelat i avdelningar (s.k. silos) och inte delar kundinsikter med varandra. De som vet bĂ€st vad kunderna frĂ„gar om och vad de tycker Ă€r de som arbetar med support och kundtjĂ€nst. M a o – prata med dem!

Bildresultat för customer surveys

4. Analysera chatloggarna

Bildresultat för customer chatbot

Alla företag har inte chattfunktioner, men flera borde ha det. Dels för att det gör det möjligt att fÄnga upp kunderna nÀr de vill ha kontakt och dels för att det Àr vÀldigt lÀrorikt att lÀsa och analysera chatloggarna.

5. Analysera söket pÄ sajten

Bildresultat för site search

Alla företag har inte sökfunktion pÄ sin sajt, men flera borde Àven ha det. Dels för att det hjÀlper kunderna att hitta det de söker och dels för att det pÄ samma sÀtt som chatloggarna Àr lÀrorikt att se vad kunderna söker efter.

6. Alternera med olika undersökningar

Bildresultat för surveys

Jobba med undersökningar. Inte bara en typ utan flera. Allt frÄn pop-up frÄgor till e-postutskick, undersökning efter kundkontakt (s.k. post-call survey), Facebook Messenger (anvÀnd t ex SurveyMonkey som har Facebook integration).

7. Varför avslutades inte köpet?

Relaterad bild

De e-handlare som följer kundernas köpmönster ser att det Àr mÄnga som kommer hela vÀgen till kassan, men sen inte avslutar köpet. Det hjÀlper inte att vara besviken pÄ dessa utan se möjligheten att prata med dem och ta reda pÄ varför de inte fullföljde köpet.

8. Vad sÀger man om ditt varumÀrke?

Bildresultat för brand listening social media

Vikten av varumÀrket blir allt större ju mer affÀren flyttar över pÄ nÀtet. Se till att du har koll pÄ vad som sÀgs om ditt varumÀrke sÄ att du kan upptÀcka om nÄgot förÀndras och du behöver agera. HÀr kan du arbeta med alerts via t x Google Alerts, Hootsuite, Tweetdeck, Sprinklr, Sprout Social eller nÄgot medieanalysverktyg. Lyssna pÄ vad man sÀger om varumÀrket, hur man beskriver företagets produkter (eller tjÀnster) och ocksÄ hur man pratar om konkurrenterna och deras produkter.

KÀlla: Casie Gillette, Komarketing