Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 KPI:er för digital marknadsföring - lär från hur e-handlarna mäter - ExploreCurate

5 KPI:er för digital marknadsföring – lär från hur e-handlarna mäter


 

🦊🦊🦊🦊🦊

Vi tenderar att ha för många KPI:er i vår digitala marknadsföring. De som är bäst på att prioritera KPI:er och jobba med dem är e-handlare och drivna retailföretag. Därför är det högst relevant för alla företag att titta på vad e-handlarna använder för KPI:er i deras säljdrivande marknadsföring.

KPA #1. Vilken marknadsföring är det som fungerar?

Många e-handlare lägger stora pengar på marknadsföring, men de gör det därför att de vet vad som fungerar. Det kallas ROAS – Return on Ad Spend och innebär att man jämför hur den betalda kampanjen driver försäljning jämfört med med motsvarande målgrupp som inte utsätts för reklam. En A/B testing metod m a o. Man filtrerar försäljning från olika mediekanaler, kampanpriser, varumärkeslojalitet mm.

KPI #2. Räckvidd och tillväxt per kategori     

Räckvidd per kategori mäter hur stor procentuell andel ett varumärke har av försäljningen via en specifik säljkanal. E-handlarna mäter sedan hur mycket andelen växer när de gör en mediakampanj.

KPI #3. Nya kunder

Att mäta nya kunder är såklart relevant, men här handlar det om att först förstå köpprocessen som naturligtvis är olika beroende på produkt. Sen handlar det också om att förstå om det är en ny kund för just det här varumärket eller om det är en ny kund för säljkanalen.

KPI #4. Engagemang

Budskap i kombinationm med kanal är centralt när man ska mäta engagemang. Om budskapet levereras i formatet video kan engagemang handla om hur länge man tittar på videon eller i vilka olika kanaler man konsumerar samma budskap. I det fall att man delar budskapet i sina egna kanaler är det såklart ett exempel på högt engagemang.

KPI #5. Bidrag att sälja annat

Alla e-handlare vet att det är det totala värdet av kassakorgen som räknas. Därför är det också relevant att titta på hur olika bra en produkt driver försäljningen av andra produkter. Tillbehör till huvudprodukter är där marginalerna finns och de kan erbjudas på många olika sätt. De sätt som fyller kassakorgen är såklart de fungerar bäst.

Källa: Triad