Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Lär dig B2B försäljningens 7 steg - ExploreCurate

Lär dig B2B försäljningens 7 steg


 

🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝

Många av oss arbetar med B2B försäljning, d v s när kunderna är företag. Hur B2B försäljning fungerar i en digital kontext är det ofta ingen som berättar på alla konferenser med digital inriktning. Det kanske inte är lika sexigt, men alla företag kan inte sälja sina produkter och tjänster som modeföretag.

Missa inte B2B online den 11 februari!

Här får du B2B försäljningens 7 steg. När du är medveten om själva processen kan du ta kontroll över försäljningen och sen börja utveckla den.

1. Prospekt

Hur kommer de som borde vara intresserad av det ditt företag erbjuder i kontakt med företaget? Här börjar det.

2. Kvalificera

Är de som tar kontakt verkligen rätt företag eller beslutsfattare? Är de värde att lägga mer tid på?

3. Första mötet

Oavsett om det första mötet är fysiskt eller digitalt är det viktigt att ha en tydlig plan för hur du vill att företaget ska uppfattas.

4. Behov

All försäljning är i behov av att få fram behoven. Jobba stenhård med vilken information du behöver och hur du får den.

5. Beslutsfattare & påverkare

I B2B försäljning är det ofta fler beslutsfattare och påverkare involverade. Du behöver en process för att säkerställa att du identifierat dessa och att du hittar rätt argument för olika behov.

6. Avslut

Always closing. Ja, det blir ju ingen affär utan ett avslut och den här fasen är B2B försäljningens verkliga utmaning. Timing och sätt att göra avslut handlar om mod och en väl genomarbetad process.

7. Uppföljning

En säljprocess slutar alltid i en affär eller inte en affär. I båda fall är det viktigt att följa upp. Det som inte blev en affär nu kan bli det senare och du behöver veta när den möjligheten infaller. En vunnen kund är början på en relation och det är nu du verkligen ska uppvakta kunden.

Källa: Giuseppe D’Angelo, B2 Community