De viktigaste reflektionerna från rapporten Svenskarna och Internet 2019

, , , , ,

 

🍎🍎🍎

Då har det gått ett år till och igår var det dags för den efterlängtade rapporten Svenskarna och Internet 2019 från Internetstiftelsen.

Många har redan gjort sina reflektioner och jag har valt ut några till dig att ta del av här.

Min egen reflektion är att svenskarna tycker att det är meningslöst att hänga på sociala medier och att användandet har stagnerat och min följdfråga blir om vi har att vänta oss en rörelse från sociala medier och i så fall mot vad?

Här laddar du ner rapporten Svenskarna och Internet 2019 från Internetstiftelsen.

Här kan du titta på släppet av rapporten Svenskarna och Internet 2019

Samlade reflektioner från digitala experter om rapporten Svenskarna och Internet 2019

Ola Andersson som spanar digitalt med högre frenesi än någon annan har reflekterat så här: Svenskarna och internet 2019 – 5 saker vi inte fick veta

Emanuel Karlsten som bl. a. driver Mediepodden tillsammans med Olle Lidbom har reflekterat så här: Svenskarna och internet 2019 – här är trenderna som rapporten missar att visa

Internetveteranen Joakim Jardenberg har dagen till ära spelat in ett dedikerat avsnitt av sitt YouTube-program Studio Jardenberg och reflekterar även han kring att bara en fjärdedel av alla människor tycker att det är meningsfullt att hänga på sociala medier. Noterbart är också att Joakim fyller år samma dag som rapporten släpptes.

Expressen gör en larmrubrik som lyder: Larm: En miljon svenskar lever i digitalt utanförskap medan DN med lite skadeglädje i tonen konstaterar att Sociala medier döms ut som meningslösa.

Boktugg som skriver om bokbranschen belyser såklart avsnittet kring böcker: Svenskarna och internet 2019: Dubbelt så många läser eller lyssnar på digitala böcker

Själv konstaterar jag att bokbranschen verkar klara den digitala transformationen väldigt bra och inte minst i jämförelse med tidnignsbranschen. Den s.k. träboken är fortffarande väldigt populär och används mer än dubbelt så mycket som de digitala varianterna.

Källa: IIS

 

[fbcomments]