Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så börjar du sälja via Instagram shopping - ExploreCurate

Så börjar du sälja via Instagram shopping


 

🍎🍎🍎

Tänk om man kunde slänga med en URL på Instagram så att det gick att driva försäljning? Ja, så tänkte vi för något år sedan och förbannade appen för den ständiga uppdateringen av URL:en i ”se bio för länk…”.

Relaterad bild

Det där är svunnen tid. Nu kan du enkelt driva din e-handel PÅ Instagram, m a o din helt nya Instagram-shop. Så här gör du för att börja med Instagram-shopping:

Steg 1. Se till att du är kvalificerad för shopping på Instagram.

Svara på lite frågor som t ex om ditt företag finns på marknader som stöds av funktionen, om du säljer fysiska varor och de är schysta och att du har ett Instagram företagskonto och att kontot är anslutet till en Facebook-sida.

Ja på alla? Då är allt ok.

Steg 2. Anslut till en katalog.

Anslut sedan din företagsprofil på Instagram till en Facebook-katalog. Du har två alternativ för att göra detta.

Alternativ A: Använd kataloghanteraren.

Detta är gör-det-själv-metoden. Du kan skapa en ny katalog eller ansluta till en existerande.

Obs! Om du vill använda produkttaggar och dekaler (det vill du förmodligen göra), välj då en e-handelskatalog.

Alternativ B: Använd en Facebook-partner.

Lite hjälp skadar aldrig. Om det känns svårt att konfigurera katalogen kan våra certifierade partners hjälpa till.

Ett exempel på produkttaggningen på Instagram

Steg 3: Registrera dig i appen.

När ditt konto och din katalog är kopplade går du till Instagram-appen och registrerar dig för Shopping. Gå till profilinställningarna, tryck på Företag och sedan Instagram-shopping. För att allt ska gå rätt till använder du de här anvisningarna när du begär en kontogranskning. Denna process tar normalt några dagar, men ibland kan det ta längre tid. Du kan alltid gå till Shopping i inställningarna för att visa granskningsstatusen.

När du har godkänts får du en avisering från Instagram och kan slutföra konfigurationen av Shopping i inställningarna för att börja tagga produkter i inlägg och händelser.

Steg 4. Skapa ditt första shoppinginlägg eller din första shoppinghändelse.

Nu kan du börja lägga till produkttaggar och dekaler till dina inlägg och Stories. Börja med att skapa ett inlägg som vanligt och tryck på Tagga produkter för att lägga till en produkt från din katalog. Du kan ha med upp till 5 produkter per inlägg med en bild eller video, och upp till 20 produkter på flerbildsinlägg. Du kan också gå tillbaka och lägga till shoppingtaggar till gamla inlägg på din företagsprofil.

Händelser kan ha en produktdekal per händelse. Du kan också justera text och färg på produktdekaler.

Lycka till med försäljningen!

Steg 5. Titta på din shoppingstatistik.

Gå till statistikfliken på din profil för att se hur det går för dina shoppinginlägg och händelser. Med denna statistik kan du lära dig mer om vad dina kunder vill ha, så att du kan erbjuda mer relevanta produkter.

Läs mer om hur du skapar din Instagram-shop och registrera dig på Facebook Business.

Källa: Facebook Business